Sezonul 2009-2010 la baschet masculin va debuta cu Cupa României, în 19 septembrie

Sezonul 2009-2010 la baschet masculin va debuta în 19 septembrie, cu meciurile din prima fază a Cupei României, la care vor fi obligate să participe toate echipele înscrise în Divizia A.

6 afișări

Jocurile din Cupa României se vor decide prin tragere la sorţi, iar neparticiparea oricărei echipe va duce la excluderea din Divizia A, conform anunţului de vineri al FR Baschet. În Cupa României vor avea drept de înscriere şi echipe din Divizia B.

Turul campionatului intern va debuta în 30 septembrie, iar returul în 16 ianuarie 2010. Play-off-ul este prevăzut a se desfăşura cu "trei meciuri din cinci" în primul şi al doilea tur, iar cu finala în sistemul "patru meciuri din şapte".

Perioadele de transfer, la masculin şi feminin, vor avea loc în intervalele 17 august-11 septembrie, repectiv 4-11 ianuarie 2010. Loturile echipelor vor putea include maximum 16 jucători, din care pe foaia oficială vor fi înscrişi doar cinci străini, un român fiind obligatoriu pe teren pe tot parcursul meciurilor.

La feminin, campionatul intern va suferit modificări, în sensul că în turul I al Diviziei A se va juca pe zone geografice, tur-retur, după cum urmează:

Grupa Sud-Est (echipele din Alexandria, Craiova, Iaşi, Bucureşti – Olimpia, Rapid şi Sportul Studenţesc, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea).

Grupa Nord-Vest (Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Timişoara). În turul doi, echipele de pe primele patru locuri din cele două grupe vor forma seria A 1 şi cele de pe locurile 5-8 vor forma seria A 2, urmând să dispute play-off-ul. Datele de încere a sezonului 2009-2010 nu au fost încă stabilite.

O altă decizie anunţată este aceea că din colectivele tehnice ale echipelor din Divizia A va putea face parte un singur antrenor străin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici