SFATURI pentru cei care merg la CM de fotbal: "Nu reacţionaţi, nu ţipaţi, nu vă certaţi"

Un ziar brazilian a anunţat că poliţia din ţara care va găzdui Cupa Mondială de fotbal a pregătit o broşură ce va fi distribuită fanilor, în care le recomandă acestora să nu reacţioneze, ţipe sau certe atunci când sunt jefuiţi.

273 afișări
Imaginea articolului SFATURI pentru cei care merg la CM de fotbal: "Nu reacţionaţi, nu ţipaţi, nu vă certaţi"

SFATURI pentru cei care merg la CM de fotbal: "Nu reacţionaţi, nu ţipaţi, nu vă certaţi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publiaţiei Estadao de Sao Paulo, broşura va fi distribuită suporterilor străini care vor sosi la competiţia ce va începe luna viitoare. Pe lângă sfaturi de genul să evite purtarea de bijuterii la vedere, turiştilor li se explică modul în care trebuie să interacţioneze cănd se confruntă cu un hoţ, informeză time.com.

"Nu reacţionaţi, nu ţipaţi, nu vă certaţi", le recomandă ghidul străinilor, care ar putea să nu realizeze imediat gradul de periculozitate a situaţiei. Brazilia are una dintre cele mai înalte rate a omuciderilor din lume, de 25 de persoane ucise la suta de mii de locuitori, potrivit ONU.

La precedenta ediţie a CM, autorităţile din Africa de Sud au emis avertismente similare, dar rata criminalităţii a fost scăzută pe durata turneului datorită măsurilor excepţionale de securitate.

Ministerul Apărării din Brazilia a anunţat măsuri similare, circa 30.000 de soldaţi urmând a fi desfăşuraţi cu acest prilej în oraşele gază ale Cupei Mondiale, care va începe la 12 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici