Sferturile Champions League. Chelsea şi PSG s-au calificat în semifinale

  • Chelsea Londra învinsă de Porto, dar calificată în semifinalele Ligii Campionilor
  • PSG răzbună înfrângerea din finala sezonului trecut şi se califică în semifinală
  • Miercuri urmează partidele Dortmund – Manchester City şi Liverpool – Real Madrid
620 afișări
Imaginea articolului Sferturile Champions League. Chelsea şi PSG s-au calificat în semifinale

Sferturile Champions League. Chelsea şi PSG s-au calificat în semifinale

Chelsea Londra s-a calificat în semifinala Ligii Campionilor la fotbal, după ce s-a impus în dublă manşă, cu scorul general de 2-1, în faţa lui FC Porto. În returul de marţi seara portughezii au învins cu un gol spectaculos, marcat în minutele suplimentare ale partidei.

În ciuda faptului că Chelsea a jucat cu gândul la conservarea avantajului de două goluri obţinut în meciul tur de la Porto, lusitanii nu au reuşit să valorifice posesia uşor superioară.

Jesus Manuel Corona (FC Porto) a ratat ocazia reprizei, şutând peste poartă, din careu, singur cu portarul.

Repriza secundă a fost uşor dominată teritorial de oaspeţi, care au şi avut o mare şansă de a marca, lovitura de cap a lui Taremi fiind respinsă greu de lângă bară de Mendy.

Acelaşi Taremi a reuşit golul serii în Liga Campionilor, marcând dintr-o foarfecă bine executată, direct în vinclul porţii lui Mendy.

Meciul s-a încheiat cu victoria de palmares a portughezilor, Chelsea fiind însă echipa calificată, cu 2-1 la general.

Manşa a doua a sferturilor de finală a Ligii Campionilor, dintre Paris Saint Germain şi Bayern Munchen s-a încheiat marţi seara cu scorul de 0-1. În tur PSG câştigase la Munchen cu 3-2, iar cu scorul general de 3-3, s-a calificat în semifinală, datorită celor 3 goluri marcate în deplasare.

PSG a dominat în mare parte prima repriză, Neymar reuşind contraperformanţa de a nimeri de două ori bara, în interval de 3 minute.

În ciuda cursului jocului, scorul a fost deschis de bavarezi, prin Choupo Moting, în minutul 40, după o fază prelungită în careul gazdelor.

PSG a fost la fel de prezentă în atac şi repriza secundă şi nu au lipsit fazele la cele două părţi. Francezii au fost cel mai aproape de a marca, mingea pasată de Di Maria în faţa porţii nefiind ajunsă de Neymar.

Navas a avut şi el ocazia să iasă în evidenţă la şutul lui Muller. Mbappe a marcat în minutul 79, însă reuşita lui a fost anulată pe motiv de offside.

Finalul s-a jucat pe contre, cu faze frumoase la ambele porţi, însă fără gol.

PSG s-a calificat în semifinalele competiţiei, răzbunând înfrângerea din finala sezonului trecut, când bavarezii au luat trofeul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici