Sichitiu: CAF este ultima noastră şansă

Directorul general adjunct al FC Rapid, Grigore Sichitiu, a declarat, miercuri, că înaintarea unui memoriu la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) în cazul derbiului cu Steaua, pierdut la masa verde, scor 0-3, este "ultima şansă" a giuleştenilor, care nu au posibilitatea să se adreseze TAS.

14 afișări
Imaginea articolului Sichitiu: CAF este ultima noastră şansă

Sichitiu: CAF este ultima noastră şansă (Imagine: Mediafax Foto)

"În foarte multe aspecte, decizia trebuie să se ia în spiritul jocului. Cred că întreruperea jocului s-a făcut neregulamentar şi nu a îndeplinit toate condiţiile. Am senzaţia că nu s-au studiat foarte bine toate datele pe care le-am prezentat. Mergem la CAF pentru că e dreptul nostru să sperăm că ni se va da dreptate. Este ultima şansă. La Tribunalu de Arbitraj Sportiv (TAS) se judecă doar cauzele care au aspect internaţional", a explicat Sichitiu, după ce Comisia de Apel a FRF a respins memoriul prin care FC Rapid a contestat decizia Comisiei de Disciplină de a acorda Stelei victoria la masa verde, scor 3-0, în derbiul din etapa a XXIV-a a Ligii I.

Grigore Sichitiu a subliniat că Rapid luptă să evite "un precedent periculos". "Cred că suntem singuri împotriva tuturor. Rapid se luptă să evite un precedent foarte periculos, acela ca o echipă să fie trimisă în cupele europene după ce a pierdut pe teren, dar a câştigat la masa verde. Am fost aici, pe stadionul 23 August, cum se numea atunci, la finala Dinamo - Steaua din 1988, şi regret, pentru fotbalul românesc, că Steaua se întoarce din nou în trecut", a punctat Sichitiu.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, în 29 martie, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. De asemenea, FC Rapid a fost sancţionat cu organizarea a două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise şi cu o penalitate de 53.500 lei. Astfel, echipa giuleşteană a jucat fără spectatori meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a XXVI-a a Ligii I, şi va disputa fără public şi partida cu Poli Iaşi, programată astăzi, în etapa a XXVIII-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici