Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Shenzen / Simona Halep: Am avut o pauză de două luni şi e normal să am dificultăţi în a juca meciuri

Simona Halep (numărul 4 în clasamentul mondial) a fost învinsă, miercuri dimineaţă, scor 3-6, 6-4, 5-7, de Katerina Siniakova (locul 52 mondial) şi a fost eliminată de la turneul de la Shenzen, disputat pe suprafaţă dură, încă din faza optimilor de finală.

3054 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Shenzen / Simona Halep: Am avut o pauză de două luni şi e normal să am dificultăţi în a juca meciuri

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Shenzen (Imagine: Ovidiu Iordache / Mediafax Arhiva Foto)

Simona Halep, locul patru în clasamentul mondial, a declarat după înfrângerea cu Katerina Siniakova, din faza optimilor de finală, că sportiva din Cehia a meritat victoria şi speră să obţină un rezultat mult mai bun la Australion Open, primul turneu de Mare Şlem din acest an.

"Cred că Siniakova a jucat foarte bine, nu am mai întâlnit-o până acum în circuit, dar este o jucătoare puternică şi care poate pune mari probleme. A lovit mingea foarte bine, a servit bine şi a meritat să se impună. Mie nu mi-a funcţionat jocul, nu am simţit bine mingea, dar nu trebuie să găsesc scuze. Ea a reuşit să fie mai puternică pe teren şi de aceea a câştigat. A fost cald, dar nu foarte tare şi eram deja obişnuită cu căldura.

Este doar al doilea meci din acest an şi am resimţit o oarecare stare de oboseală şi nu cred că sunt încă la cel mai înalt nivel al meu. Am avut o pauză de două luni şi este normal să am dificultăţi în a juca meciuri. Îmi place foarte mult turneul de la Shenzen, mă bucur de fiecare dată când joc aici, sper să o fac şi la anul, dar cu alte rezultate", a declarat Halep, la conferinţa de presă.

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Shenzen

Simona Halep a avut probleme în startul meciului şi s-a văzut condusă cu 4-0 de o adversară care a intrat dezinhibată pe teren. Siniakova a jucat agresiv şi s-a distanţat pe tabelă graţie unei serii neverosimile de 10 puncte consecutive. Sportiva originată din Constanţa a reuşit imediat rebreak-ul, însă nu a mai putut remonta handicapul şi a cedat primul set, cu 6-3.

În setul secund, Simona Halep a revenit de la 1-2 la 3-2, a schimbat tactica, a făcut pasul în faţa şi a reuşit să întoarcă meciul în favoarea sa. Pentru prima oară, Siniakova se enervează şi îşi cheamă antrenorul pentru a-i acorda sfaturi, iar acest lucru se vede şi pe tabelă, aceasta preluând conducerea cu 4-3. Halep a gestionat mult mai bine finalul manşei şi a câştigat trei game-uri consecutive pentru a-şi adjudeca setul cu 6-4.

În decisiv, niciuna dintre jucătoare nu a reuşit să câştige pe propriul serviciu, în primele cinci game-uri. Siniakova s-a desprins la 4-2, însă Halep a luat trei game-uri la rând şi a întors la 5-4. Jucătoarea din Cehia a condus cu 6-5, iar Halep avea nevoie de break pentru a nu părăsi competiţia. Românca a avut trei şanse de break, însă le-a irosit pe toate, iar Siniakova a închis meciul cu 7-5.

Katerina Siniakova va juca în faza următoare împotriva Ninei Stojanovic (Serbia, 142 WTA) sau a tunisienei Ons Jabeur (193 WTA), ambele venite din calificări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici