Simona Halep coboară pe locul 14 în topul WTA, poziţie pe care nu s-a mai aflat de aproape 8 ani

  • Simona Halep a coborât 3 locuri în clasamentul mondial al tenisului feminin, ocupând momentan locul 14.
  • Ultima dată când Halep s-a situat pe locul 14 în topul WTA a fost în 28 octombrie 2013.
  • Era anul în care Halep a avut o ascensiune fulminantă, intrând pentru prima dată în carieră în top 20.
336 afișări
Imaginea articolului  Simona Halep coboară pe locul 14 în topul WTA, poziţie pe care nu s-a mai aflat de aproape 8 ani

Sursa foto: Mediafaxfoto

În 2013, Simona Halep reuşea să ajungă de pe locul 65, la jumătatea anului, până pe 11, la finele său, fiind pentru prima dată în carieră când trecea de bariera topului 20 WTA. În anul imediat următor, românca trecea şi de cota 10, urcând până pe locul 2. Era anul în care ajungea trecea pentru prima dată de 16-imile de finală ale unui turneu de Grand Slam, ajungând în finală la Roland Garros, în semifinală la Wimbledon şi în sferturi de finală la Australian Open.

De atunci şi până în august 2021, Halep nu a mai părăsit niciodată top 10.

În schimb, Sorana Cîrstea e în ascensiune şi se apropie vertiginos de egalarea celei mai bune prezenţe în topul mondial din carieră. Cîrstea a urcat săptămâna aceasta 4 locuri, până pe 36, după ce a început anul pe locul 71. Ultima dată când sportiva din România a fost atât de bine clasată a fost pe 7 mai 2018. Cea mai bună poziţie din cariera Soranei Cîrstea este locul 21, deţinut în luna august, 2013.

O altă veste pozitivă pentru tensiul românesc este accederea, pentru prima dată în carieră, în top 100 a Gabrielei Ruse, jucătoarea în vârstă de 23 de ani ocupând acum locul 99, cu o urcare de 2 locuri. În luna iunie, Ruse se afla pe locul 198, însă ea a reuşit să câştige primul turneu WTA 250 din carieră, la Hamburg, în luna iulie, după care a mai ajuns şi în finala de la Palermo, cele două rezultate propulsând-o pe locul 107. Săptămâna aceasta ea a fost avantajată de regresul în clasament al sportivelor Polona Hercog şi Donna Vekic.

În top 100 se mai află şi Irina Begu, care a coborât 8 locuri în clasament, de pe 54 pe 62.

În afara topului 100 se regăsesc la începutul acestei săptămâni, Ana Bogdan, pe 109 (-1 loc), Irina Bara, 119 (-1 loc), Jaquelin Cristian, pe 127, Patricia Ţig, pe 164 (-17 locuri) şi Mihaela Buzărnescu, pe 175 (-1 loc).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici