Simona Halep, după titlul câştigat la Madrid: Îi mulţumesc lui Darren pentru decizia pe care a luat-o după turneul de la Miami

Simona Halep a vorbit pentru site-ul WTA despre reluarea colaborării cu Darren Cahill, după titlul câştigat la Madrid, al 15-lea al carierei.

4365 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, după titlul câştigat la Madrid: Îi mulţumesc lui Darren pentru decizia pe care a luat-o după turneul de la Miami

Simona Halep, după titlul câştigat la Madrid: Îi mulţumesc lui Darren pentru decizia pe care a luat-o după turneul de la Miami

Turneul de la Madrid este un restart pentru cei doi, marcând debutul unei noi colaborări între Simona şi antrenorul australian care "l-a dat" pe cel mai tânăr, dar şi pe cel mai bătrân număr unu din tenisul masculin. Începutul seriei a doua din lungmetrajul "Halep - Cahill" este tras la indigo după ceea ce s-a întâmplat când cei doi îşi alăturau pentru prima dată forţele: titlu "greu", în a doua cea mai importantă categorie de turnee din tenisul feminin, după cele de Mare Şlem.

Un prim capitol Halep - Cahill a început cu titlul de la Indian Wells, în 2015, cel dintâi succes într-un turneu de categorie Premier Mandatory pentru constănţeancă, şi s-a terminat după două sezoane complete în circuit plus un turneu, la Miami 2017. Motivul despărţirii, o repriză de "on-court coaching" despre care s-a vorbit peste tot în lume şi o renunţare la luptă totală din partea Simonei, în finalul meciului cu Johana Konta. Despre acest moment, dar şi despre revenirea tehnicianului care i-a dezvoltat jocul, Halep a vorbit pentru WTA Insider.

"Acum, pot vorbi în sfârşit despre asta. Am spus în urmă cu câteva săptămâni că voi vorbi şi, iată, acum o fac", a pregătit terenul Simona, parcă făcându-şi curaj să atace marele subiect.

"Astăzi i-am mulţumit în timpul discursului lui Darren pentru că a acceptat să revină. După Miami, a încetat să mai lucreze cu mine, deoarece a fost supărat după meci. Nu pentru că pierdusem, ci din cauza atitudinii mele şi a faptului că am arătat ca şi cum aş fi renunţat la luptă. De aceea, am început să lucrez serios la mentalitatea mea, la psihic. Astăzi, am arătat că sunt o altă Simo, că nu mai renunţ orice ar fi, chiar dacă am pierdut un set doi foarte strâns"

"Sincer, am fost puternică. Sunt mândră de acest lucru, că am reuşit să fac o astfel de schimbare, într-un timp atât de scurt. Acum, vreau să păstrez ceea ce am acumulat şi să devin şi mai puternică. Nu vreau să mai pierd asta, pentru că personalitatea mea aşa este, o ia razna uneori pe teren. Dar am văzut că dacă sunt calmă, înţeleg mai bine jocul adversarei, citesc mai bine ceea ce face ea pe teren. Astfel, pot să joc mai bine", a explicat Simona.

Darren Cahill , antrenorul care a introdus sistemul mini-recompenselor în relaţia antrenor-jucător, al jocurilor şi pariurilor haioase "in-house", pare să fi reuşit să îşi motiveze eleva, în cel mai eficient mod.

"Îl admir şi îl respect mult pe Darren şi cred că trebuie să îi mulţumesc pentru decizia pe care a luat-o după Miami, pentru că a fost un şoc pentru mine. Mi-am spus că nu am nicio altă şansă, trebuie să mă schimb", a concluzionat Simona Halep.

Cahill i-a schimbat Simonei serviciul, lucrează la o nouă abordare în tactica de joc şi, chiar dacă poate nu a gândit-o astfel, printr-o mutare extremă, a reuşit acum să mai producă o schimbare importantă pentru româncă. Australianul este, în acest moment, antrenorul care îşi pune cel mai apăsat amprenta asupra carierei Simonei, reuşind să străpungă zidul de protecţie al Simonei, cu predispoziţia ei de a face ceea ce ştie şi ceea ce îi vine natural să facă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici