Simona Halep: Eu mă gândeam că portdrapel voi fi eu sau Neagu. Cred că Neagu merita

Decizie controversată a COSR, care a anunţat în cursul zilei de miercuri a portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio să fie Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena şi unica gimnastă din lume care a cucerit medalii la JO la o distanţă de opt ani.

2950 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Eu mă gândeam că portdrapel voi fi eu sau Neagu. Cred că Neagu merita

Simona Halep: Eu mă gândeam că portdrapel voi fi eu sau Neagu. Cred că Neagu merita (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Propunerea a venit de la Alin Petrache, dar decizia răspândeşte confuzie în contextul în care Federaţia Română de Gimnastică trebuia să aleagă între Ponor şi Larisa Iordache pentru unicul loc de care beneficiază România la JO.

Alegerea COSR e una ciudată, în condiţiile în care favorite pentru portdrapel erau Simona Halep şi Cristina Neagu, două sportive cu performanţe notabile în ultimii ani.

Revenită în ţară după ce a părăsit turneul de Mare Şlem de la Wimbledon în faza sferturilor, Simona Halep a comentat decizia şi a recunoscut că a surprins-o şi pe ea. "Cristina Neagu merita", consideră Halep, care a ţinut însă să o felicite pe Cătălina Ponor.

"Şi eu mă gândeam că voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita, din punctul meu de vedere, dar decizia a fost luată. O felicit şi pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio", a declarat Halep la revenirea în ţară. Totuşi, Simona nu a luat încă o decizie finală în privinţa participării la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce recent afirmase că are mari semne de întrebare dacă va face deplasarea în Brazilia, de teama virusului Zika: "Încă nu m-am decis în privinţa participării la Jocurile Olimpice. O să consult mai mulţi medici înainte să iau o decizie finală".

La scurt după ce a aflat că va fi portdrapelul României la JO 2016, Cătălina Ponor a declarat că şi ea a fost extrem de surprinsă de decizie. "Nici nu m-am gândit vreodată că voi fi portdrapelul României! WOW! E ceva unic. O emotie pe care eu pana acuma nu am trait-o. Pana acum mi-au tremnurat mainile si picioarele pentru ca este o veste extraordinara pentru mine. Am sa-l port cu mandrie, cu capul sus.

Sunt emotii de fericire, lacrimi de fericire. Sper sa dea Dumnezeu sa si concurez acolo, sa nu fiu doar portdrapel si sa-l ridic cat mai sus", a declarat Cătălina Ponor la Dolce Sport, vizibil emoţionată şi cu lacrimi în ochi.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice va debuta la Rio pe 5 august şi se va încheia pe 21 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici