Simona Halep în optimile de la Roland Garros. Cu cine se va înfrunta

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, iar câteva ore mai târziu a aflat şi numele viitoarei adversare - Iga Swiatek (104 WTA, 18 ani). Cele două nu s-au mai întâlnit până în prezent.

1274 afișări
Imaginea articolului Simona Halep în optimile de la Roland Garros. Cu cine se va înfrunta

Simona Halep în optimile de la Roland Garros. Cu cine se va înfrunta

Swiatek a câştigat meciul din turul 3, disputat sâmbătă, contra Monicăi Puig (59 WTA), scor 0-6, 6-3, 6-3, într-o partidă care a durat aproape două ore. În primele două tururi, poloneza a mai trecut de Selena Janicjevic, posesoarea unui wild-card, scor 6-3, 6-0, şi de Qiang Wang (16 WTA), scor 6-3, 6-0.

La doar 18 ani, Swiatek ocupă locul 104 mondial, dar are o ascensiune interesantă în acest an. Puig, care este mai bine clasată decât Swiatek în clasamentul mondial, a avut parte de o partidă de uzură în faţa polonezei. Deşi a reuşit să-i administreze o lovitură importantă în primul set, scor 6-0, Puig a pierdut următoarele două seturi identic, scor 6-3, 6-3, iar partida s-a terminat după aproape două ore.

Spre deosebire de Swiatek, Simona Halep a reuşit să o învingă pe Tsurenko în sub o oră de joc: "Nu am simţit că am jucat cu o adversară accidentată. Meciul a fost greu, chiar dacă scorul nu o arată. Mă bucur că sunt din nou în optimi. Mereu am în minte imaginea când am ridicat trofeul câştigatoarei pe acest teren", a spus Halep, la finalul partidei care i-a adus calificarea în optimi.

În 2018, Swiatek a reuşit să câştige turneul junioarelor de la Wimbledon, în urma unie victorii împotriva lui Leonie Küng, scor 6-4, 6-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici