Simona Halep, în sferturi la Roland Garros, după 6-1 | 6-1 cu Suarez Navarro. Declaraţia româncei după meci: Totul a mers minunat pentru mine

Simona Halep (România, 4 WTA) a înfruntat-o luni pe Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA), în optimile turneului de Grand Slam de la Roland Garros, într-un meci transmis în LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

3233 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, în sferturi la Roland Garros, după  6-1 | 6-1 cu Suarez Navarro. Declaraţia româncei după meci: Totul a mers minunat pentru mine

Simona Halep - Carla Suarez Navarro, astăzi, de la 12, în optimi la Roland Garros

Halep a câştigat, scor 6-1, 6-1, în faţa Carlei Suarez Navarro, într-o oră de joc.

A patra jucătoare a lumii a avut un nou început entuziasmant de meci, la fel ca în partida anterioară, jucată cu Daria Kasatkina. Ea a condus cu 5-0, apoi şi-a adjudecat primul act cu 6-1, în 27 de minute. Halep a început bine şi setul doi şi a câştigat pe serviciul adversarei, însă nu a reuşit să îşi consolideze break-ul, iar jucătoarea spaniolă a egalat. Până la final, însă, Halep nu a mai cedat nici măcar un game şi s-a impus din nou la unu, la prima minge de meci.

De-a lungul întâlnirii, Halep a comis două duble greşeli, iar la serviciu a avut procentaje de reuşită de 68 la sută cu prima minge şi 42 la sută cu cea de-a doua. Ea a reuşit şase break-uri şi şi-a cedat serviciul doar o dată.

A fost a 12-a întâlnire dintre cele două jucătoare, iar Halep a ajuns la şapte victorii şi cinci înfrângeri în faţa ibericei.

În sferturile de finală, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, şi croata Petra Martic (locul 290 WTA). Prezenţa în sferturile competiţiei feminine de simplu de la Roland Garros este recompensată cu un cec în valoare de 300.000 de euro şi 430 de puncte în ierarhia mondială.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Roland Garros este finala jucată în 2014, pe care a pierdut-o în faţa rusoaicei Maria Şarapova, în trei seturi.

Simona Halep: Nu am lăsat-o să intre în teren, am dominat jocul; totul a mers minunat pentru mine

Simona Halep s-a declarat mulţumită de evoluţia avută în faţa jucătoarei spaniole Carla Suarez Navarro, pe care a învins-o, luni, scor 6-1, 6-1, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, dar a precizat că va continua să se pregătească.

"De fiecare dată când am evoluat împotriva ei au fost meciuri dificile, nu câştigasem pe zgură cu ea. Nu am lăsat-o să intre în teren, am dominat jocul, totul a mers minunat pentru mine. Ea e o jucătoare talentată. Astăzi am făcut-o să se grăbească şi ştiu că are dificultăţi când se întâmplă acest lucru. Dar astăzi lucrurile au mers extraordinar pentru mine. Cred că mă voi antrena pentru a simţi mingea mai bine. Voi vorbi cu antrenorul meu", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici