Simona Halep, învingătoare la Nurnberg. Jucătoarea a câştigat primul titlu WTA din carieră

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 58 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Nurnberg (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. Halep a declarat că nu va uita niciodată această victorie şi că este un sentiment incredibil să obţină un astfel de succes.

856 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, învingătoare la Nurnberg. Jucătoarea a câştigat primul titlu WTA din carieră

Simona Halep, învingătoare la Nurnberg. Jucătoarea a câştigat primul titlu WTA din carieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta este primul titlu WTA din cariera Simonei Halep, care a mai fost finalistă la Fes, în 2010 şi 2011, şi la Bruxelles, în 2012, informează wtatennis.com.

Halep a învins-o în finala de la Nurnberg, cu scorul de 6-3, 6-3, dupã o oră şi 23 de minute de joc, pe sportiva germană Andrea Petkovic, locul 103 WTA.

Pentru această performanţă, Simona Halep a obţinut 32.258 de euro şi 280 de puncte WTA.

"Este o victorie frumoasă pentru mine şi acesta este un turneu frumos. Nu voi uita niciodată asta. Andrea m-a învins în România, acum câţiva ani, şi sunt fericită că astăzi am reuşit să o înving aici. A jucat foarte bine şi atmosfera a fost extraordinară. Este un sentiment incredibil să câştig primul meu titlu WTA", a spus Halep.

"Sunt mai multe aspecte positive decât negative. Un lucru bun este că Simona m-a făcut să trec mai uşor peste înfrângere, deoarece a jucat incredibil. A jucat un meci aproape perfect, în special după ce şi-a găsit ritmul, la jumătatea primului set. Eu nu am jucat la nivel maxim, dar chiar şi dacă aş fi evoluat astfel ar fi fost foarte foarte dificil. Am mult respect pentru felul în care a jucat împotriva mea. A meritat pe deplin să câştige", a afirmat şi Andrea Petkovici, la finalul meciului de sâmbătă.

Jucătoarea germană Andrea Petkovic a declarat, sâmbătă, după finala turneului de la Nurnberg, că românca a avut o prestaţie incredibilă, informează tennis.com.

"Simona a jucat incredibil, iar eu eram puţin obosită. Totuşi, am avut o săptămână bună", a spus Petkovic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici