Simona Halep la Indian Wells | 15 lucruri de ştiut despre turneul la care 'Super Simo' dădea lovitura în 2015 / Programul complet şi când debutează în competiţie #1 WTA

Simona Halep păşeşte, în premieră, pe teritoriul Statelor Unite din postura de lider mondial. Constănţeanca în vârstă de 26 de ani ia la ţintă turneele de la Indian Wells şi Miami, care împreună alcătuiesc "The Sunshine Double": s-a antrenat o singură zi pe terenul de tenis în Bucureşti, stând mai mult în sala de forţă după turneul de la Doha şi va continua tratamentul la picior peste Ocean, însă este hotărâtă să joace în America, după ce tocmai a semnat noul contract de sponsorizare cu gigantul american Nike, scrie ProSport.

2373 afișări
Imaginea articolului Simona Halep la Indian Wells | 15 lucruri de ştiut despre turneul la care 'Super Simo' dădea lovitura în 2015 / Programul complet şi când debutează în competiţie #1 WTA

Simona Halep la Indian Wells | 15 lucruri de ştiut despre turneul la care 'Super Simo' dădea lovitura în 2015 / Programul complet şi când debutează în competiţie #1 WTA

Patru românce sunt direct acceptate pe tabloul principal de la Indian Wells, conform clasamentului WTA de pe data de 22 ianuarie: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.

ProSport vă prezintă tot ce trebuie să ştiţi despre turneul de la Indian Wells:

1. Primul turneu Premier Mandatory al sezonului 2018 şi Paradisul tenisului

Indian Wells deschide seria de patru turnee Premier Mandatory pe 2018 în circuitul feminin, care mai include întreceri la Miami, Madrid şi Beijing.

Turneul din deşertul californian este cunoscut în circuit ca "Tennis Paradise". Facilităţile turneului BNP Paribas care, până toamna lui 2015 a fost condus de către actualul CEO al WTA - Steve Simon, sunt considerate a fi cel puţin la nivelul celor de la cele patru turnee de Mare Şlem, dacă nu chiar puţin mai bune. Turneul a dus o campanie insistentă pentru transformarea într-un al cincilea Grand Slam.

2. Două săptămâni, ca un Grand Slam: în WTA programul este mai lejer decât în ATP

Turneul de la Indian Wells are alocate câte două săptămâni şi programează în paralel întreceri în ambele circuite, WTA şi ATP (Masters 1000). Întrecerea debutează luni, 5 martie, cu meciurile de calificare. Ultimele meciuri din calificări sunt programate miercuri, 7 martie, atunci când se dă start joc pe tabloul principal feminin. De Ziua Internaţională a Femeii se dă start joc şi pe tabloul principal la masculin, iar timp de nouă zile, de pe 8 martie până vineri, 16 martie, meciurile sunt împărţite pe terenul principal în două sesiuni:

de zi (începe la ora locală 11:00 - 21:00 în România)
de seară (ora locală 19:00 - ora 5:00 în România)
Similitudinea cu un turneu de Mare Şlem este una evidentă în cazul competiţiei feminine: finalistele au o zi liberă înaintea meciului de titlu. Semifinalele feminine sunt programate vineri, 16 martie, în sesiunea de zi, iar finala se joacă duminică, în aceeaşi zi în care se decide şi campionul de la masculin. Jucătorii au program mai aglomerat la Indian Wells, pentru că sferturile, semifinalele  şi finala ATP se joacă în zile consecutive - vineri, sâmbătă şi duminică.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici