Simona Halep, lăudată pe site-ul turneului de la Wimbledon: "Nu pare că depune efort. Statutul de lider al noii generaţii a fost confirmat". Care sunt calităţile româncei

Site-ul oficial al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon notează că doar câteva jucătoare au capacitatea de a arăta că joacă fără a depune niciun efort, iar printre acestea se află şi românca Simona Halep, a treia favorită a întrecerii.

5748 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, lăudată pe site-ul turneului de la Wimbledon: "Nu pare că depune efort. Statutul de lider al noii generaţii a fost confirmat". Care sunt calităţile româncei

Site Wimbledon: Simona Halep, printre jucătoarele care au abilitatea să pară că joacă fără efort (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doar câteva jucătoare au abilitatea să pară că joacă fără a depune efort. Luaţi-o în considerare şi pe Halep printre acestea. Rareori a fost prinsă dezechilibrată sau pe picior greşit în meciul cu Pereira, pe care l-a terminat cu 19 lovituri câştigătoare şi doar nouă greşeli neforţate. Ea se mişcă cu graţie, loveşte cu precizie şi nu ţipă, nu are ticuri şi nu strânge pumnul tare faţă de contemporanele sale. Asta este o combinaţie încântătoare", a notat wimbledon.com, după meciul din primul tur al Simonei Halep contra braziliencei Teliana Pereira.

Site-ul oficial al competiţiei precizează că Halep înregistra până la această ediţie două victorii şi trei înfrângeri, însă a pierdut de fiecare dată în trei seturi şi de fiecare dată în faţa unor jucătoare mai bine cotate, în 2011 împotriva Serenei Williams, iar anul trecut împotriva chinezoaicei Na Li.

"În ultimele 12 luni, jucătoarea de 22 de ani a făcut cu succes trecerea de la un fost număr 1 la juniori, la o jucătoare de Top 10. Totuşi, recunoaşterea sa ca sportivă în elita sportului a venit la începutul lunii, în finala de la Roland Garros. Halep a pierdut după trei seturi de luptă în faţa Mariei Şarapova, dar statutul său de lider al noii generaţii a fost confirmat", a adăugat sursa citată.

Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, s-a calificat, marţi, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziţia 88 în ierarhia mondială.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lesia Ţurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări şi locul 170 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-0, de Dinah Pfizenmaier (Germania), poziţia 116 în clasamentul mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici