Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România care câştigă un milion de dolari într-un an, va termina pe locul 11 în clasamentul WTA

Sportiva Simona Halep a devenit, în urma celor două victorii obţinute la turneul de la Sofia, prima jucătoare de tenis din România care a câştigat premii de peste un milion de dolari într-un an, iar, datorită calificării în semifinalele competiţiei, ea va termina anul pe locul 11 în clasamentul WTA.

948 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România care câştigă un milion de dolari într-un an, va termina pe locul 11 în clasamentul WTA

Simona Halep (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Înaintea turneului de la Sofia, Simona Halep, locul 14 WTA, câştigase în acest an 952.446 de dolari, iar în urma celor două victorii şi a bonusului de participare a obţinut deja 65.000 de dolari (35.000 de dolari pentru participare şi 30.000 de dolari pentru cele două victorii), astfel că totalul premiilor din acest an a ajuns la cel puţin 1.017.446 de dolari.

Până în acest an, în care a câştigat începând cu luna mai cinci turnee din circuitul WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven şi Moscova), Simona Halep obţinuse din premii 817.199 de dolari.

Totodată, în urma calificării în faza semifinalelor, Simona Halep a obţinut 120 de puncte WTA, care o vor ajuta să ajungă pe locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3.205 puncte, depăşind-o astfel pe actuala ocupantă a locului 11, Sloane Stephens (SUA), care are 3.185 de puncte, dar şi pe Marion Bartoli (Franţa, locul 12 WTA, 3.172 de puncte, retrasă din activitate) şi Roberta Vinci (Italia, locul 13 WTA, 3.170 de puncte). Atât Stephens, cât şi Vinci nu mai participă la niciun turneu în acest an.

Locul 11 în clasamentul WTA al Simonei Halep va reprezenta a treia cea mai bună clasare pentru o sportivă din România, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979).

Atât "zestrea" de puncte, cât şi cea de bani ar putea creşte pentru Simona Halep în următoarele meciuri de la Sofia. În această seară, ea o întâlneşte pe ucraineanca Elina Svitolina (locul 40 WTA), în ultimul meci din grupă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici