Simona Halep pune eşecul de la Roland Garros pe seama unui atac de panică

Simona Halep a declarat joi seara, la conferinţa de presă de după meciului pierdut joi în turul doi la Roland Garros, că va trebui să înveţe să pună mai puţină presiune pe ea însăşi, după ce a suferit un atac de panică în timpul jocului.

1274 afișări
Imaginea articolului Simona Halep pune eşecul de la Roland Garros pe seama unui atac de panică

Simona Halep pune eşecul de la Roland Garros pe seama unui atac de panică

Fostul număr unu mondial şi campioană la Roland Garros 2018 a chemat medicul în timpul setului al treilea al confruntării în care a fost învinsă de adolescenta chineză Zheng Qinwen pe terenul Simonne Mathieu.

„A fost doar un atac de panică. Se întâmplă", a spus Halep, reporterilor prezenţi la conferinţa de presă de după meci.

„Nu am ştiut cum să fac faţă, pentru că nu am aşa ceva des. Nu prea ştiu de ce s-a întâmplat, pentru că eram la conducerea meciului, jucam bine.

L-am pierdut. Nu m-am putut concentra. După meci, a fost destul de greu. Dar acum sunt bine. Mi-am revenit şi voi învăţa din acest episod. Nimic nu este nimic periculos, în opinia mea".

Sănătatea mentală a sportivelor de top a fost adusă în atenţie în ultimul an, după ce Naomi Osaka şi gimnasta americană Simone Biles au vorbit despre dificultăţile lor.

Halep, care a pierdut trei finale de Grand Slam înainte de a câştiga turneele majore de la Roland Garros şi Wimbledon, a declarat anul trecut că uneori se lupta să facă faţă presiunii de a fi un sportiv de elită.

Românca în vârstă de 30 de ani a spus că a primit undă verde de la medici după atacul de panică şi că este hotărâtă să înveţe din această experienţă.

„Este doar un meci de tenis, aşa că trebuie să fiu un pic mai relaxată. Probabil că am pus prea multă presiune pe mine, pentru că mi-am dorit cu adevărat să reuşesc", a adăugat ea, citată de Reuters.

"M-am simţit bine. M-am antrenat. Am muncit din greu. Dar pur şi simplu s-a întâmplat şi, probabil, am intrat puţin în panică.

S-a întâmplat. Trebuie să accept. Este ceva normal, se întâmplă tuturor. Voi fi mai bună data viitoare, cu siguranţă. Eu nu păţesc aşa ceva, aşa că a fost ceva nou pentru mine".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici