Simona Halep ratează finala de la Dubai, învinsă în semifinală de Jelena Ostapenko

  • Simona Halep a fost învinsă vineri de letona jelena Ostapenko în semifinala turneului de tenis de la Dubai.
  • Halep a condus cu 1-0 la seturi, dar a cedat apoi, ratând astfel calificarea în finală.
1055 afișări
Imaginea articolului Simona Halep ratează finala de la Dubai, învinsă în semifinală de Jelena Ostapenko

Jelena Ostapenko (21 WTA) s-a impus în trei seturi, după o oră şi 37 de minute, cu 2-6, 7-6 (0), 6-0. Simona Halep a avut vineri ocazia să-i dea replica lui Ostapenko, după ce letona se lăudase că românca nu are cum să îi ţină piept.

În primul set, Halep a făcut un joc mai inteligent, şi după un debut echilibrat, a valorificat rapid două mingi de break, câştigând în 27 de minute, cu 6-2, dând impresia că ar putea obţine o calificare facilă în finala de la Dubai.

În setul secund, Ostapenko s-a desprins la 0-3, însă Halep a revenit, a egalat şi a dus setul la tiebreak, pe care l-a cedat însă, inexplicabil, la zero.

În decisiv, Ostapenko şi-a pus în acţiune loviturile năprasnice, în timp ce Halep nu a mai găsit soluţii, pe fondul mai multor duble greşeli la serviciu.

Letona a mărşăluit pur şi simplu spre un neverosimil 6-0, cu care a închis un meci ce părea pierdut după primul set.

Ostapenko o va întâlni în finală pe Veronika Kudermetova, care a beneficiat de abandonul Marketei Vondrousova.

Pentru prezenţa în semifinală, Simona Halep va fi recompensată cu 37.500 dolari şi 185 de puncte WTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici