Simona Halep revine pe locul 2 WTA: Dacă sunt pe doi acum, voi lupta pentru a urca din nou pe locul 1 în lume | VIDEO

Halep - Tsturenko 6-2, 6-3. A fost un duel cu miză importantă pentru clasamentul mondial. Simona Halep a câştigat primul meci oficial din mandatul noului său antrenor, Thierry Van Cleemput, şi va urca un loc în ierarhia mondială, de pe 3, pe 2.

5424 afișări
Imaginea articolului Simona Halep revine pe locul 2 WTA: Dacă sunt pe doi acum, voi lupta pentru a urca din nou pe locul 1 în lume | VIDEO

Simona Halep revine pe locul 2 WTA: Dacă sunt pe doi acum, voi lupta pentru a urca din nou pe locul 1 în lume | VIDEO (Imagine: Facebook Simona Halep)

Simona Halep: Dacă sunt pe doi acum, voi lupta pentru a urca din nou pe locul 1 în lume

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a învins-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko (24 WTA), 6-2, 6-3, la Doha, şi s-a calificat în sferturi, acolo unde o va întâlni pe Julia Goerges (Germania, 16 WTA).

La finalul partidei la care a asistat şi Nasser Al Khelaifi, preşedintele de la PSG şi deţinătorul turneului din Qatar, Halep a spus că va lupta să revină pe prima poziţie în clasamentul WTA.

"A fost un meci bun. Vin de la un turneu indoor, am simţit bine mingea, am jucat bine azi. Am rămas concentrată şi cred că a fost destul de bine pentru a reveni. Nu contează acum clasamentul, joc pentru a câştiga fiecare meci. Dacă sunt pe doi acum, voi lupta pentru a urca din nou pe locul 1 în lume", a spus Simona Halep, miercuri, după câştigarea partidei, la DigiSport.

Apoi, Simona a vorbit şi despre performanţa reuşită la Fed Cup, unde România s-a califciat în semifinalel competiţiei după ce a învins Cehia, campioana en-titre, cu 3-2. În penultimul act, româncele lui Florin Segărceanu vor da peste Franţa, iar confruntarea se va disputa pe 20 şi 21 aprilie.

"A fost un sentiment minunat să câştigăm meciul împotriva celei mai bune echipe din lume. Erau campioane en-titre, avem o echipă grozavă, ne împingem limitele. A fost grozav să câştig pentru ţara mea şi sper să câştigăm şi în semifinale", a mai spus Halep.

În ceea ce o priveşte pe viitoare adversară, Julia Goerges, Halep conduce în întâlnirile directe la general, scor 2-1. Însă, cele două s-au întâlnit ultima dată în 2016, la Miami, când Halep a câştigat cu 6-4, 6-1. Simona şi Julia Goerges s-au mai duelat în 2014, la Madrid, când românca a câştigat cu 6-2, 6-2. Singura victorie a nemţoaicei contra Simonei datează din 2009, de la Paris, atunci când Halep a cedat, scor 4-6, 6-2, 3-6.

Duelul cu sportiva din Ucraina nu i-a dat prea multe bătăi de cap jucătoarei din Constanţa. Halep a câştigat primul set, în 44 minute, scor 6-2, în timp ce, în actul secund s-a impus în 36 de minute, scor 6-3. A încheiat meciul cu un game solid pe propriul serviciu. A câştigat ultimele 5 game-uri şi a înregistrat a şasea victorie în faţa tenismenei Lesia Tsurenko, din şase întâlniri.

În sferturile turneului de la Doha, Simona Halep o va întâlni, joi, 14 februarie, pe jucătoarea din Germania, Julia Goerges (30 de ani, nr. 16 WTA).

FILMUL MECIULUI

 

 

LIVE Halep - Tsturenko, pe prosport.ro 

SET, Simona Halep, 6-3! Simona Halep (3 WTA) trece în minimum de seturi de Lesia Tsurenko (24 WTA), în optimile turneului de la Doha, şi îşi asigură revenirea pe poziţia secundă a clasamentului mondial, de luni.

BREAK RECUPERAT DE SIMONA. Halep are mult teren de acoperit în primul punct al game-ului şase, construieşte bine, dar, după lovituri brurale, simte nevoia să taie ritmul cu o scurtă şi trimite în fileu. Punctul lung îşi pune imediat amprenta asupra jocului reprezentantei Ucrainei. Tsurenko greşeşte flagrant în următoarele patru puncte şi îi oferă break-ul înapoi româncei.

BREAK, SIMONA HALEP: Românca pune pe tabelă al patrulea game consecutiv, după ce a impresionat cu un retur în colţul terenului şi un ultim raliu închis cu atac furibund. 5-3.

SET, Simona Halep, 6-2! Un nou break pentru româncă încheie conturile în primul set.

Tsurenko ia game-ul de onoare în primul set, finalizând cu as. Şi aici, Simona Halep a ameninţat cu un excelent rever cu două mâini.

DUBLU BREAK pentru Simpna, după un game cu 9 egalităţi. Tsurenko are şansă jucând cu reverul, când fileul îi pune mingea în terenul Simonei, după o a patra dublă greşeală în meci care aduce din nou prelungirile în game-ul ucrainiencei. Simona îşi procură minge de dublu break după un punct extrem de intens, în care urmăreşte perfect scurta Lesiei şi face cale-ntoarsă între baseline şi fileu. Tsurenko ratează voleul, dar Simona nu pune mingea în teren pe returul de la minge de break. Deşi game-ul se joacă de peste 6 minute, românca nu lasă nimic şi atacă pe mingea de game a lui Tsurenko, decisiv. La a şasea egalitate, Simona se apără bine la mingile trimise pe tuşă de Tsurenko, iar aceasta pierde din ce în ce mai mult la lungime, pe măsură ce punctul se lungeşte, oferind o a doua minge de break. Simona nu face mult cu returul nici de această dată, însă după o minge lungă a ucrainiencei vine şi o a treia, pe care Tsurenko o joacă cu serviciul doi. Simona forţează returul în diagonală şi scapă minge în out, când tabela arată 22 de minute de joc şi se îndreaptă spre a noua egalitate. Game-ul maraton se încheie, la a patra minge de break, cu o nouă dublă greşeală a Lesiei.

Simona Halep face 3-0 în 9 minute. Serviciul este performant, iar agresivitatea o ajută şi ea. Îl vedem pentru prima dată şi pe Thierry Van Cleemput în lojă, alături de un Teo Cercel ascuns sub glugă.

De pe linia de fund a terenului, Halep face treabă excelentă, apoi face pasul în faţă şi atacă în lung de linie, pentru a ajunge la egalitate pe serviciul Lesiei Tsurenko. Românca returnează bine şi obţine rapid minge de break, iar jucătoarea de pe poziţia 24 WTA comite dublă greşeală, ducând-o pe Simona la 2-0 pe tabelă.

Simona începe meciul cu o demonstraţie de forţă în defensivă, câştigând punctul cu un lob spectaculos. Tsurenko încearcă, la 15-15, să avanseze în teren, însă ratează cu reverul, iar Simona se desprinde la 40-15 după un un-doi serviciu plus forehand. După o dublă greşeală, Simona închide primul game în avantaj, cu as.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici