Simona Halep s-a CALIFICAT în FINALA turneului de la Dubai: "Cred că de la o zi la alta am jucat tot mai bine." Românca o întâlneşte sâmbătă, în premieră, pe Karolina Pliskova

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului de categorie Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3.

8102 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în FINALA turneului de la Dubai: "Cred că de la o zi la alta am jucat tot mai bine." Românca o întâlneşte sâmbătă, în premieră, pe Karolina Pliskova

Simona Halep (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 20:33 - Halep: Cred că de la o zi la alta am jucat tot mai bine

Simona Halep a declarat că este mulţumită de faptul că la competiţia din Emiratele Arabe Unite a jucat tot mai bine de la o zi la alta.

"Mă simt foarte bine, a fost un meci greu pentru mine. Caro (n.r. - Caroline Wozniacki, adversara din semifinale) a alergat foarte mult. Cu acest public nu pot pierde. Cred că de la o zi la alta am jucat tot mai bine, mă simt relaxată, îmi place aici", a declarat Halep.

Ea a mai spus că trebuie să fie agresivă în finala cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova: "Nu am mai jucat cu Pliskova, serveşte foarte bine, trebuie să stau aproape de tuşă, să fiu agresivă".

Halep s-a impus după un meci care durat o oră şi 42 de minute.

Partida a început în ritmul dictat de jucătoarea daneză. Wozniacki, fostă ocupantă a locului 1 WTA, este recunoscută pentru tenacitatea ei, pentru capacitatea ei mare de efort şi pentru modul în care acoperă terenul, ea având una dintre cele mai bune defenisive din circuit. Sportiva de origine poloneză a fost un "zid" în primul set, a returnat aproape toate mingile, iar momentele ei de accelerare au pus-o în dificultate pe româncă. Wozniacki a obţinut primul break la scorul de 2-1 în favoarea ei şi cu al doilea a încheiat setul, cu 6-2, în 30 de minute.

Deşi a comis numai trei greşeli neforţate (Halep a comis 16), daneza i-a cerut sfatul tatălui ei, Piotr, care îi este şi antrenor, în pauza de după primul set, însă indicaţiile primite nu au ajutat-o pe Caroline. În setul al doilea, parcă au intrat pe teren alte jucătoare. Halep şi-a reglat mai bine tirul, reducând numărul de greşeli neforţate, a servit mai bine şi a devenit mai agresivă. Românca a început cu un break, l-a repetat la 2-0 şi a fost foarte aproape să mai câştige pe serviciul danezei la 4-0. La scorul de 4-1 a urmat cel mai lung ghem al meciului, de opt minute şi 50 de secunde, ghem câştigat de Halep, care a "distrus" definitiv încrederea adversarei ei. Românca a egalat situaţia la seturi cu un nou break (6-1), după o oră şi nouă minute de la startul partidei.

"Decisivul" a fost la discreţia jucătoarei din Constanţa, care a cedat doar un ghem, pe propriul serviciul, la scorul de 2-0. Cu încă un 6-1, înregistrat la prima minge de set şi meci, Simona Halep a făcut cu hotărâre pasul în finală.

În total, Simona Halep a comis, vineri, mai multe greşeli neforţate decât Wozniacki, 33-26, dar a fost "în frunte" şi la punctele câştigătoare, 18-11, şi la procentajul de reuşită al primului serviciu, 62-60. Execeptând primul set, ocupanta locului 4 WTA a avut în această semifinală cea mai bună evoluţie a ei din cadrul cometiţiei din Emiratele Arabe Unite.

Calificarea în finală la Dubai este recompensată cu 227.860 de dolari şi 585 de puncte WTA. În cazul unui succes înregistrat sâmbătă, în acest ultim act, Halep va reveni pe locul 3 WTA.

Adversara Simonei Halep de sâmbătă (ora 17.00) este jucătoarea cehă Karolina Pliskova, 22 de ani, locul 18 WTA, care se află în cel mai bun moment al carierei.

Pliskova, cap de serie numărul 17, a reuşit, tot vineri, calificarea în premieră în ultimul act al unui turneu important, după victoria înregistrată, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, în faţa sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 24 WTA.

Cele două finaliste nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul WTA.

Pentru jucătoarea română, aceasta este a 16-a finală. Ea a câştigat nouă turnee, la Shenzhen (2015), Doha, Bucureşti (ambele în 2014), Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (toate cele şase turnee în 2

Desfăşurarea LIVE TEXT a meciului:

SETUL 3

20:15 6-1 Halep a câştigat semifinala şi s-a calificat în finala turneului de la Dubai.

20:11 5-1Simona anulează două mingi de break ale adversarei şi se apropie de final.

20:07 4-1 Halep câştigă acest game pe propriul serviciu.

20:02 3-1 Simona îşi menţine avansul după ce face un nou break.

19:57 2-1 Wozniacki câştigă un prim game în faţa lui Halep în acest set.

19:51 2-0 Început de set foarte bun pentru Simona, care, după un prim break, conduce deja setul cu două game-uri adjudecate.

19:47 1-0 Simona Halep a început setul al treilea cu nu prim game câştigat.

19:42 0-0 A început setul al treilea.

SETUL 2

19:41 6-1 Al doilea set, câştigat fără probleme de Simona!

19:37 5-1Simona se apropie de câştigarea celui de-al doilea set, după adjudecarea celui mai lung game al partidei.

19:28 4-1 Wozniacki câştigă primul său game, după ce salvează o minge de break.

19:22 4-0 Setul doi arată complet diferit. Avantajul lui Halep creşte, după ce câştigă din nou pe propriul serviciu.

19:16 3-0 Halep câştigă pentru a doua oară pe serviciul adversarei.

19:13 2-0 Simona îşi măreşte avansul în faţa danezei. A folosit două challenge-uri şi mai are unul pentru restul setului.

19:07 1-0 Halep câştigă primul game, după ce obţine prima minge de break.

19:03 0-0 A început al doilea set.

SETUL 1

19:02 2-6 Break la zero pentru Wozniacki. Daneza câştigă primul set.

18:59 2-5 Daneza se apropie de câştigarea primului set.

18:55 2-4 Hai, Simona! Românca îşi câştigă serviciul, după ce salvează o minge de break.

18:49 1-4 Avantajul danezei creşte în primul set. Wozniacki arată mai mult control şi mai multă iniţiativă decât Halep.

18:47 1-3 O primă minge de break pentru Wozniacki.

18:42 1-2 Daneza preia din nou avantajul, după două greşeli ale Simonei.

18:39 1-1 Halep egalează, câştigând primul său serviciu la 0.

18:37 0-1 Caroline Wozniacki câştigă la 30 pe propriul serviciu.

18:32 Meciul a început.

 

Karolina Pliskova este prima finalistă la Dubai. Jucătoarea cehă de tenis, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 24 WTA, calificându-se în finala turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Duelul dintre Halep şi Wozniacki a fost decalat de meciul Garbine Muguruza - Karolina Pliskova.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a obţinut calificarea în semifinale joi, impunându-se în faţa sportivei ruse Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi a şasea favorită, scor 6-3, 1-6, 7-5, în două ore şi 7 minute.

Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 3 şi locul 5 WTA, a învins-o, joi, scor 7-5, 6-0, pe italianca Flavia Pennetta, locul 14 WTA şi a 10-a favorită, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Dubai, fază în care o va întâlni pe Simona Halep.

Meciul a durat o oră şi 32 de minute.

Halep şi Caroline Wozniacki au mai fost adversare de două ori. Wozniacki a învins-o pe Halep cu scorul de 6-2, 6-3, în optimi la Dubai, în 2012, iar românca s-a impus în faţa sportivei daneze în semifinale la New Haven, în 2013, scor 6-2, 7-5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici