Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid: Am rămas puternică până la final

Simona Halep a reuşit una dintre cele mai frumoase reveniri ale carierei la Madrid, câştigând meciul cu Roberta Vinci după ce a fost condusă cu 5-2 în decisiv, scor final 6-3, 2-6, 7-6(2). Halep a vorbit despre stările prin care a trecut în dramaticul meci din turul doi.

3433 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid: Am rămas puternică până la final

LIVE TEXT: Halep - Vinci 1-0, în turul secund la Madrid. Simona îşi câştigă serviciul

Simona a oferit şi un răspuns tăios atunci când reporterul a întrebat-o dacă i-a urat succes lui Bouchard înaintea duelului cu Şarapova.

Halep a declarat că jocul variat al adversarei a deranjat-o foarte tare, explicând cum a reuşit să o contracareze până la urmă pe Vinci.

"Jocul Robertei a fost unul foarte incomod. Slice-urile ei erau foarte greu de returnat. A servit bine, a lovit tare şi cu dreapta, a jucat incredibil. Am fost aproape să pierd, dar am rămas puternică până la final. M-am concentrat şi nu am renunţat în niciun moment. Asta face ca victoria să fie şi mai importantă, înseamnă enorm pentru încrederea mea", a spus Simona, citată de site-ul oficial al WTA.

Campioana en-titre a turneului de la Madrid a avut o replică surprinzătoare atunci când a fost întrebată dacă i-a urat succes canadiencei Eugenie Bouchard înaintea meciului cu Maria Şarapova: "Nu i-am urat succes, pentru că nu ne vorbim niciodată. Pot să spun că ea e diferită... Nu am nimic de spus despre persoana ei", a fost declaraţia constănţencei, făcută în contextul în care "Genie" a dezvăluit că multe colege şi-au dorit să o învingă pe Maria, lucru care s-a şi întâmplat în turul secund al turneului patronat de Ion Ţiriac.

De-a lungul întâlnirii, Halep a servit patru aşi, a comis trei duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 71 la sută cu prima minge şi 56 la sută cu cea de-a doua. Ea a avut 28 de lovituri direct câştigătoare şi doar 14 erori neforţate, în timp ce adversara sa a reuşit tot 28 de lovituri direct câştigătoare, dar a comis 25 de erori neforţate.

În turul următor, Halep o va întâlni pe australianca Samantha Stosur, cap de serie numărul 16 şi locul 19 WTA, care a avansat în această fază a competiţiei după o victorie, scor 6-3, 7-5, cu jucătoarea columbiană Mariana Duque-Marino (locul 98 WTA).

Prezenţa în optimile de finală ale turneului de la Madrid este premiată cu 120 de puncte în ierarhia mondială şi 68.010 euro.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, este deţinătoarea titlului la Madrid.

Principalele momente ale partidei

18:24  Halep s-a impus, în turul al doilea, scor 6-3, 2-6, 7-6 (2), în faţa italiencei Roberta Vinci (34 de ani, locul 36 WTA), într-o oră şi 55 de minute de joc. În setul decisiv, românca a revenit de la scorul de la 2-5, după care s-a impus la tie-break, unde a cedat doar două puncte.

18:20 Halep o egalează pe Vinci în setul al treilea, scor 5-5, după ce jucătoarea noastră a fost condusă cu 5-2! Ce revenire de luptătoare a Simonei!

18:16 Simona reintră în meci după un game senzaţional, în care a reuşit două puncte de toată frumuseţea, scor 4-5 în decisiv!

18:04 Halep se apropie la 2-4 în decisiv, după o scurtă minunată. Să sperăm că este sclipirea care va reaprinde meciul!

17:58 Moment critic pentru Halep, care e condusă cu 4-1 în setul al treilea! Simona este de nerecunoscut, în timp ce Roberta prinde curaj şi atacă fără să stea pe gânduri. Campioana en-titre are nevoie să iasă din această stare de pasivitate, care îi aduce greşeli pe bandă rulantă.

17:50 Halep nu reuşeşte să-şi ridice nivelul nici în decisiv, iar Vinci se află la conducerea scorului, 2-1!

17:38 Halep - Vinci 6-3, 2-5! Ne îndreptăm spre un set decisiv, pe care nimeni nu îl anticipa după ce Simona defila în urmă cu 15 minute pe centralul Manolo Santana.

17:30 Simona nu poate menţine ritmul, iar Roberta simte momentul şi reuşeşte break-ul, scor 4-2!

17:25 Halep serveşte încă o dată foarte bine, are o viteză în plus faţă de adversară, şi egalează la 2 în actul secund.

17:15 Halep - Vinci 6-3, 1-1! Vinci se dezemticeşte, iar începutul actului secund este echilibrat. Aşa cum era de aşteptat, Simona se relaxează puţin după raliurile superbe din primul set.

17:11 SEEET Simona Halep, scor 6-3 în faţa Robertei Vinci!!! Simona domină clar meciul şi câştigă patru game-uri la rând! Românca s-a transformat după un start greoi, în care Vinci a avut chiar un break în faţă, la 3-2.

17:04 Halep - Vinci 4-3! Simona se activează imediat după ce îşi pierde serviciul, devine agresivă şi întoarce scorul după două game-uri câştigate autoritar.

16:57 Halep îşi pierde serviciul, scor 2-3, după un aut milimetric! Simona are probleme, pentru că italianca trimite lovituri de slice foarte rapide, pe care sportiva noastră le controlează cu greu.

16:53 Vinci egalează, 2-2, după cel mai lejer game de până acum, câştigat la 0.

16: 49 Halep trece din nou în faţă, 2-1, după un atac excelent de forehand.

16: 46 Italianca egalează după un game disputat.

16:38 Halep punctează prima, 1-0! Nu este un început facil pentru Simona, care a înfruntat şi o minge de break, dar favorita câştigă game-ul după un slice scăpat în aut de adversară, scrie Prosport.ro

16:33 A început meciul cu Simona Halep la serviciu! Roberta Vinci a câştigat tragerea la sorţi, dar a ales să primească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici