Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, pe sportiva cehă Klara Koukalova, locul 92 WTA, venită din calificări, într-un meci din optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham.

1274 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham (Imagine: Hepta)

Halep a întâmpinat o palidă opoziţie, având nevoie doar de 51 de minute pentru a trece în sferturile de finală ale competiţiei.

În faza următoare, românca va juca, vineri, împtriva învingătoarei dintre Barabora Strycova (Cehia), locul 28 WTA şi cap de serie numărul 10, şi Kristina Mladenovic (Franţa), locul 43 WTA, meci care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri.

Halep şi Strycova, 29 de ani, s-au mai întâlnit de două ori, scorul fiind egal 1-1. Sportiva cehă s-a impus în 2010, în calificările turneului de la Paris, cu scorul de 6-1, 6-4. Acelaşi scor, dar pentru Halep, a fost înregistrat anul trecut, în turul I al turneului de la Beijing.

În schimb, Simona Halep a fost învinsă în 2014, în prima manşă a turneului de la Paris, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, de Kristina Mladenovici, în singura lor dispută.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la Birmingham cu 16.725 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici