Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rogers Cup

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rogers Cup (Toronto, Canada), vineri, după ce a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuznetsova (198 WTA), scor 6-2, 6-1.

4369 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rogers Cup

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Rogers Cup

Spre deosebire de primul meci de simplu de la Rogers Cup, miercuri, când Halep a obţinut o victorie dramatică în faţa lui Jennifer Brady, românca a avut parte de un meci rapid şi o victorie categorică.

Halep şi-a ridicat nivelul de joc simţitor şi nu i-a dat nicio şansă fostului număr doi mondial din ierarhia WTA. În primul set, eleva lui Daniel Dobre a câştigat de două ori pe serviciul adversarei şi s-a impus cu 6-2, după aproximativ 35 de minute.

În setul secund, Simona Halep a avut mici dificultăţi doar în primul game, când Kuznetsova a avut două şanse de break, nefructificate însă de rusoaică. Ulterior, campioana de la Wimbledon a jucat excelent şi s-a impus cu 6-1. Partida s-a încheiat după o oră şi şase minute.

A fost a cincea victorie pentru Simona Halep din cele opt confruntări directe cu Svetlana Kuznetsova.

În sferturile de finală de la Rogers Cup, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Marie Bouzkova (91 WTA) - Jelena Ostapenko (82 WTA).

Simona Halep: Cred că am jucat foarte bine şi totul mi-a mers cum trebuie

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rogers Cup (Toronto, Canada), vineri, după ce a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuznetsova (198 WTA), scor 6-2, 6-1. La final, românca s-a declarat mulţumită de nivelul de joc arătat.

Spre deosebire de primul meci de simplu de la Rogers Cup, miercuri, când Halep a obţinut o victorie dramatică în faţa lui Jennifer Brady, românca a avut parte de un meci rapid şi o victorie categorică. După un meci de două ore şi 26 de minute contra americancei Brady, scor 4-6, 7-5, 7-6 (5), Halep s-a impus, în optimi, în doar o oră şi şase minute, contra lui Kuznetsova, scor 6-2, 6-1.

"A fost mult mai bine decât ieri (n. red. - miercuri). M-am simţit mai bine pe teren, am simţit mai bine mingea. E mereu frumos să joc contra Svetlanei. Cred că am jucat foarte bine şi totul mi-a mers cum trebuie", a declarat Simona Halep, pe teren, la finalul meciului din optimile Rogers Cup.

Ulterior, Halep a vorbit despre condiţiile meteorologice în care s-a disputat partida, dar şi despre starea sa fizică: "Îmi place să joc pe vânt, deşi e frustrant pentru amândouă. Simt că lovesc bine mingea pe vânt. Sunt puţin obosită, dar poate e şi firesc după această pauză lungă. Poate o să fie mai bine mâine. (n. red. - vineri).

În final, deţinătoarea titlului de la Rogers Cup, cucerit în 2018, a declarat că doreşte să repete performanţa de anul trecut, să îşi apere trofeul şi, implicit, punctele în ierarhia WTA: "Îmi place foarte mult să joc aici, am avut mereu rezultate bune. Sper să repet aceste rezultate şi să merg până la capăt".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici