Simona Halep şi Irina Begu, în optimi la Roland Garros. Halep: Am fost un pic cam nervoasă, dar important este că merg mai departe

Simona Halep, locul 6 WTA şi a 6-a favorită a turneului de Grand Slam de la Paris s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei, după victoria în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3, într-un meci care a durat o oră şi 44 de minute.

5014 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi Irina Begu, în optimi la Roland Garros. Halep: Am fost un pic cam nervoasă, dar important este că merg mai departe

Simona Halep, în optimi la Roland Garros

Simona Halep a început bine meciul cu ocupanta locului 101 WTA, japoneza Naomi Osaka. Sportiva din Constanţa a condus cu 4-2, scor la care Osaka a făcut re-break şi nu a mai cedat niciun game până la finalul setului, încheiat 6-4 în favoarea japonezei. Halep şi-a ieşit din fire în ultimul game şi a dat cu racheta de pământ, lucru care i-a adus un avertisment din partea arbitrei de scaun.

Setul secund a început perfect pentru sportiva din România. A condus cu 3-0 pentru a se impune în final cu 6-2. Setul decisiv a mers bine pentru Halep. Românca a avut 3-1, însă a fost egalată la 3 de Osaka. A fost momentul în care experienţa Simonei şi-a spus cuvântul: şi-a câştigat serviciul, a urmat apoi un break iar pe propriul serviciu a închis meciul.

"A fost un meci greu. Osaka este o jucătoare tânără şi joacă fără emoţii. Eu am fost mai nervoasă, dar important este că am mers mai departe. Vreau să îmi cer scuze pentru acel gest cu racheta însă am fost foarte nervoasă şi nu m-am putut controla. Sunt foarte fericită! Mulţumesc Paris” a spus Simona Halep, pentru Eurosport, la finalul meciului de la Roland Garros, câştigat în trei seturi, în faţa japonezei de 18 ani, Naomi Osaka

Pentru calificarea în optimile de finală, Simona Halep va încasa 173.000 de euro şi 240 de puncte WTA. În faza următoare a turneului de la Roland Garros, Halep va juca împotriva câştigătoarei dintre Samantha Stosur din Australia şi Lucie Safarova. Românca are palmares pozitiv cu ambele sportive: o conduce pe Stosur cu 4-3 iar pe Savarova cu 3-1.

Irina Begu s-a calificat în optimi la Roland Garros

Irina Begu a avut din nou parte de un meci lung la Paris, iar după două ore şi 3 minute s-a calificat în optimile de finală de la French Open, după o victorie în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-1 cu sportiva din Germania, Annika Beck, 22 de ani, locul 39 în clasamentul WTA.

 Irina Begu a resimţit oboseala din partida cu Coco Vandeweghe, meci care a durat 3 ore şi jumătate, şi a pierdut primele două game-uri ale primului set din partida cu Annika Beck. A făcut însă break la 2-0 şi mai apoi la 4-4, câştigând astfel primul set, 6-4. Setul secund a fost la discreţia sportivei din Germania, care s-a impus cu 6-2. În setul decisiv, Irina Begu, favorită 25 a turneului de la Paris, a făcut rapid 4-1, iar până la final nu a mai cedat niciun game.

Pentru calificarea în optimile de finală, Irina Begu va încasa 173.000 de euro şi 240 de puncte WTA. În faza următoare a turneului de la Roland Garros, Irina Begu o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Shelby Rogers din Statele Unite şi cehoaica Petra Kvitova.

Begu nu a mai jucat cu sportiva din Statele Unite, în timp ce în faţa cehoaicei are palmares negativ: Kvitova conduce cu 2-0 în meciurile directe.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici