Simone Biles a câştigat a 6-a medalie de aur mondială la stilul complet

Simone Biles a devenit prima gimnastă din istorie care a câştigat şase titluri mondiale la toate categoriile, după ce vineri a câştigat a 6-a medalie de aur mondială la stilul complet.

839 afișări
Imaginea articolului Simone Biles a câştigat a 6-a medalie de aur mondială la stilul complet

Sursa foto: Hepta

La zece ani după ce a cucerit primul său titlu mondial la Anvers, Belgia, la vârsta de 16 ani, Simone Biles a adăugat vineri încă o medalie de aur la categoria "all-around" în acelaşi oraş în care a început totul.

Ea a devenit prima gimnastă din istorie, bărbat sau femeie, care a câştigat şase titluri mondiale la toate categoriile, potrivit NBC News.

Victoria la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică marchează cea de-a 27-a medalie mondială şi doboară recordul pentru totalul medaliilor mondiale şi olimpice combinate, depăşind-o pe Larisa Latynina, care a reprezentat Uniunea Sovietică. Biles are acum 34 de medalii mondiale şi olimpice: 27 de medalii la campionatele mondiale - dintre care 21 de aur - şi şapte medalii olimpice.

Campioana mondială en-titre, Rebeca Andrade din Brazilia, a câştigat medalia de argint, iar colega de echipă a lui Biles, Shilese Jones, a obţinut medalia de bronz.

Pentru prima dată în istoria acestui sport, podiumul mondial la all-around a fost alcătuit din trei gimnaste de culoare.

În finala all-around, gimnastele trebuie să concureze la toate cele patru probe: sărituri, bare inegale, bârnă şi sol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici