Simone Biles spune că ar fi trebuit să renunţe la gimnastică înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • Simone Biles, de patru ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a declarat pentru New York Magazine că ar fi trebuit să renunţe la gimnastică "cu mult înainte de Tokyo".
  • Aceasta a suferit o criză de „twisties”, la Jocurile Olimpice, care a împiedicat-o să realizeze un nou record, de şase medalii de aur olimpice.
399 afișări
Imaginea articolului Simone Biles spune că ar fi trebuit să renunţe la gimnastică înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simone Biles spune că ar fi trebuit să renunţe la gimnastică înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Americanca în vârstă de 24 de ani a abandonat proba de deschidere a Jocurilor de vară, concursul pe echipe, după doar o singură săritură şi a declarat ulterior că se confruntă cu "twisties", un blocaj mental grav, în care gimnaştii îşi pierd simţul orientării.

Într-un interviu publicat luni, Biles a declarat publicaţiei că s-a luptat cu anxietatea, după ce a ajuns la Tokyo.

„Dacă vă uitaţi la tot prin ceea ce am trecut în ultimii şapte ani, nu ar fi trebuit să mai fac parte din nicio echipă olimpică", a spus Biles, făcând referire şi la mediatizarea excesivă a fostului medic al echipei de gimanstică a SUA, Larry Nassar, înainte ca acesta să fi fost condamnat pentru molestarea unor gimnaste.

„Ar fi trebuit să renunţ cu mult înainte de Tokyo", a mai spus sportiva, deţinătoare a 19 titluri de campioană mondială. Ea a mai povestit că le-a explicat parlamentarilor, la începutul acestei luni, cum FBI şi oficialii americani ai federaţiei şi ai comitetului olimpic american au eşuat în a opri abuzurile sexuale pe care ea şi alte sute de sportive le-au suferit din partea lui Nassar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici