Simulare Standard&Poor's: Ghana ar câştiga Cupa Mondială din Africa de Sud

Agenţia de rating Standard & Poor's a făcut o simulare a Campionatului Mondial de Fotbal în funcţie de performanţa pieţelor de capital ale ţărilor calificate la turneul final, care ar urma să se încheie cu victoria Ghanei, după o finala disputata cu Japonia.

18 afișări
Imaginea articolului Simulare Standard&Poor's: Ghana ar câştiga Cupa Mondială din Africa de Sud

Simulare Standard&Poor's: Ghana ar câştiga Cupa Mondială din Africa de Sud (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Agenţia a folosit datele relevate de indicele S&P Global BMI Index al pieţelor de capital în perioada ianuarie-mai, aplicându-le la programul anunţat al meciurilor. Ghana, cu o performanţă a bursei de 50,73%, zdrobeşte Australia, a carei bursă a scăzut cu 21,93%, apoi bate Anglia (-19,37%), trece în sferturile de finală de SUA (-4,30%), elimină în semifinale Nigeria (19,97%) şi învinge în finală, la un scor ultraconfortabil, Japonia (-3,36%).

Cel mai uşor de bătut au fost, în simularea Standard & Poor's, tocmai marile puteri fotbalistice: Italia (-33,07%) n-a trecut de faza grupelor, fiind învinsa de Noua Zeelanda (-16,30%), iar Brazilia (-23,28%) a fost eliminată rapid de Coasta de Fildeş (-9,17%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici