Sinner restabileşte egalitatea între Italia şi Olanda în sferturile Cupei Davis

Italianul Jannik Sinner l-a învins pe Tallon Griekspoor cu 7-6(3), 6-1, iar Italia, fosta campioană a egalat joi la 1-1 situaţia în sferturile de finală ale Cupei Davis cu Olanda şi a trimis soarta confruntării în meciul de dublu, decisiv.

117 afișări
Imaginea articolului Sinner restabileşte egalitatea între Italia şi Olanda în sferturile Cupei Davis

Sinner restabileşte egalitatea între Italia şi Olanda în sferturile Cupei Davis

Botic van de Zandschulp a revenit mai devreme de la un set în minus şi l-a învins pe Matteo Arnaldi cu 6-7(6), 6-3, 7-6(7), iar olandezii au preluat conducerea cu 1-0, în încercarea de a-şi egala cel mai bun rezultat, acela de a ajunge în semifinalele competiţiei masculine pe echipe, rezultat obţinut în 2001.

Actualul căpitan al Olandei, Paul Haarhuis, care a făcut parte din echipa care a pierdut în faţa Franţei, viitoarea campioană, în urmă cu 22 de ani, are nevoie ca veteranii de la dublu Wesley Koolhof şi Jean-Julien Rojer să îi învingă pe Simone Bolelli şi Lorenzo Sonego, pentru a avansa.

Italia lui Filippo Volandri a fost impulsionată de revenirea numărului patru mondial Sinner, iar jucătorul de 22 de ani, care a fost învins de Novak Djokovic în confruntarea pentru titlul ATP Finals de duminică, i-a readus în joc cu o demonstraţie impresionantă împotriva lui Griekspoor.

El a câştigat setul de deschidere înainte de a trece cu brio de următorul în doar 20 de minute.

În primul meci al zilei, Arnaldi a irosit două mingi de set şi a salvat una, în timp ce numărul 44 mondial a câştigat un prim set strâns în tiebreak.

Olandezul a egalat după ce Arnaldi şi-a pierdut serviciul în al optulea game al setului următor, iar numărul 51 mondial a salvat mingi de meci în decisiv pentru a pecetlui victoria după aproape trei ore.

Italia a câştigat singurul său titlu de Cupa Davis în 1976 şi încearcă să ajungă în semifinale pentru prima dată după trei prezenţe consecutive în semifinale în 1996-1998.

Învingătorii vor înfrunta o echipă a Serbiei cu Novak Djokovic, numărul unu mondial, sau a Marii Britanii, care se vor întâlni în sferturile de finală mai târziu, joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici