Sistemul cu asistenţi suplimentari, adoptat în unanimitate de UEFA

Comitetul Executiv al UEFA a decis, vineri, în unanimitate, ca sistemul cu arbitri asistenţi suplimentari să fie folosit la competiţiile sub egida forului european, a declarat preşedintele Michel Platini.

145 afișări
Imaginea articolului Sistemul cu asistenţi suplimentari, adoptat în unanimitate de UEFA

Sistemul cu asistenţi suplimentari, adoptat în unanimitate de UEFA (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Şeful UEFA, Michel Platini, a precizat că, din 5 iulie, International Board, organism care se poate pronunţa asupra Legilor Jocului, a autorizat federaţiile naţionale să adopte acest sistem cu cinci arbitri, iar forul italian l-a implementat deja. Platini a menţionat că la finale competiţiilor europene vor fi preferaţi arbitri care au condus meciuri în acest sistem.

"Nu este o ameninţare, este un sfat, federaţiile naţionale pot face ce doresc, sunt libere să decidă", a spus Platini.

În schimb, preşedintele UEFA s-a declarat din nou împotriva instalării de camere video pe linia porţii, tehnologie ce va fi folostă de FIFA la Campionatul Mondial al cluburilor, la Cupa Confederaţiilor şi la Cupa Mondială din 2014.

"Eu m-am opus întotdeauna tehnologiei şi nu vreau la 57 de ani să-mi schimb părerea. Nu FIFA a decis introducerea tehnologiei, ci preşedintele FIFA (n.r. - Joseph Blatter). El cu International Board au făcut-o, fără să consulte Comitetul Executiv. Ştiţi cum e, el e patronul, el e şeful... Respect decizia, dar nu sunt pentru. Nu vreau să văd asta după 105 ani de arbitraj. Nu ştiu cum o să funcţioneze. Dacă Anglia va adopta acest sistem, vom vedea dacă merge sau nu. Însă pentru noi, este mai ieftin să avem arbitri decât tehnologie", a afirmat Paltini.

Michel Platini a instaurat sistemul cu arbitri suplimentari în urmă cu trei ani în Liga Europa şi cu doi în Liga Campionilor, iar în această vară a fost folosit la Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici