Sistemul de securitate de la Stade de France a cedat înainte de Franţa-România

Suporterii au aruncat cu artificii atât în afară, cât şi în interiorul arenei Stade de France, sâmbătă, la finala Cupei Franţei, Paris Saint Germain-Olympique Marseille. Turneul final al Campionatului European de Fotbal începe pe 10 iunie cu partida Franţa-România.

18423 afișări
Imaginea articolului Sistemul de securitate de la Stade de France a cedat înainte de Franţa-România

Sistemul de securitate de la Stade de France a cedat înainte de Franţa-România

Finala Cupei Franţei, Paris Saint Germain-Olympique Marseille, a fost ultimul test al autorităţilor franceze înaintea începerii turneului final al Campionatului European de Fotbal, competiţie al cărei start se va da pe 10 iunie. Potrivit presei franceze, sistemul de securitate nu a fost la înălţime, iar autorităţile au declarat că fanii prezenţi la meci au aprins artificii în interiorul arenei, cu toate că la porţile stadionului au fost supuşi unui control corporal strict. Mai mult, suporterii au aruncat cu obiecte interzise în teren şi au existat zone unde s-a creat aglomeraţie.

"Sistemul de securitate a cedat puţin. Au fost puncte slabe şi acest lucru este de neacceptat. Trebuie să corectăm ceea ce nu a mers. Când sistemul a fost sub presiune, a cedat în mai multe puncte.", a declarat prefectul regiunii Seine-Saint-Denis, Phillippe Galli.

În urma celor întâmplate sâmbătă, autorităţile locale, membri ai Federaţiei Franceze de Fotbal şi oficiali ai UEFA se vor întâlni pentru a rezolva problemele apărute la finala Cupei Franţei.

2,5 milioane de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la cele 51 de meciuri de la turneul final al Campionatului European de Fotbal din Franţa, competiţie care se va disputa pe 10 stadioane. Franţa este în stare de alertă după atacurile teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, iar guvernul a anunţat că a oferit puteri nelimitate poliţiei şi forţelor de securitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici