Site JO-2008: Izbaşa a avut un exerciţiu excelent

Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing notează, după victoria Sandrei Izbaşa la sol, că gimnasta română a uimit publicul reuşind un exerciţiu excelent şi câştigând medalia de aur.

130 afișări
Imaginea articolului Site JO-2008: Izbaşa a avut un exerciţiu excelent

Site JO-2008: Izbaşa a avut un exerciţiu excelent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Izbaşa a uimit publicul, reuşind un exerciţiu excelent şi câştigând medalia de aur", notează beijing2008.com, sub titlul "Gimnasta română triumfă în proba feminină de sol".

BBC notează că Izbaşa, prin titlul obţinut la sol, a continuat tradiţia României de câştigare a medaliilor la gimnastică.

"Victoria Sandrei Izbaşa marchează a şasea oară când o româncă se impune la sol, de la Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova (n.r. - reuşita Nadiei Comăneci)", menţionează sursa citată.

Potrivit agenţiei Reuters, citată de The Guardian, Izbaşa a impresionat cu "diagonalele ei impecabile" şi mişcările elegante. "Intrată ultima în concurs, ea a avut încredere de sine şi a obţinut nota 15.650, eclipsând-o pe campioana mondială Shawn Johnson", notează Reuters.

Agenţia France Presse scrie că Sandra Izbaşa a făcut un exerciţiu "fără greşeală" şi a perpetuat tradiţia gimnasticii româneşti, devenind campioană olimpică la sol. De asemenea, Izbaşa a obţinut primul titlu pentru Europa la gimnastică, de la începutul JO.

Sandra Izbaşa s-a clasat, duminică, pe primul loc la sol în cadrul concursului pe aparate de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Ea a obţinut nota 15.650, devansându-le pe americancele Shawn Johnson (15.500) şi Nastia Liukin (15.425).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici