So Foot: Mutu şi-a reamintit că este un talentat jucător de fotbal

Atacantul Adrian Mutu şi-a reamintit duminică, la meciul Fiorentinei cu echipa Catania, scor 3-0, în care a marcat de două ori, că este un talentat jucător de fotbal, se arată într-un material difuzat pe site-ul publicaţiei franceze So Foot.

33 afișări
Imaginea articolului So Foot: Mutu şi-a reamintit că este un talentat jucător de fotbal

So Foot: Mutu şi-a reamintit că este un talentat jucător de fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Droguri, bătăi, divergenţe cu oficialii, datorii...Adrian Mutu le-a făcut pe toate. Însă duminică şi-a amintit că înainte de toate este un talentat jucător de fotbal. Probabil că Racaj Berat, tânărul chelner din discoteca Full Up din Florenţa, agresat de Mutu în octombrie, şi-a spus că Mutu nu merită afecţiunea celor de pe Artemio Franchi. Însă nu asta este şi părerea fanilor, fericiţi că l-au regăsit pe cel care a fost marele artizan al calificării în Liga Campionilor, în 2009. După cele două goluri, Mutu nu a alergat ca un nebun, nu a făcut trei piruete. El a zâmbit, a ridicat braţele spre cer şi s-a uitat spre suporterii de Curva Fiesole, care l-au iertat mereu. Este modul lui de a le mulţumi. Pentru că, după toate tâmpeniile făcute, el ştie că nu merită dragostea lor", scriu jurnaliştii de la So Foot.

Publicaţia reaminteşte că Mutu a venit la Fiorentina în 2006, după ce în 2004 fusese depistat pozitiv cu cocaină. "Înainte de a ajunge la Fiorentina, Mutu joacă pentru Juventus şi promite că va lăsa totul urmă şi va fi un alt jucător. Frumos tablou. Parcă voiai să-l crezi. Însă la Juventus trece neobservat. Fără tâmpenii, fără droguri, dar şi fără a mai fi geniu în teren. Sezonul se încheie în anonimat şi Mutu semnează cu Fiorentina. Atunci, cu Cesare Prandelli pe bancă, are cel mai bun sezon. Alături de Luca Toni redevine decisiv şi duce Fiorentina în Cupa UEFA, în ciuda unei penalizări de 15 puncte din cauza Calciopoli. La finalul sezonului, Mutu este ales de Rai «Cel mai bun jucător din campionat». Însă în plin zbor, trecutul îl ajunge din urmă", scrie So Foot, precizând că Mutu a primit o "frumoasă" amendă de 17 milioane de euro de la Chelsea.

Mai rău decât atât, numele lui Mutu este retras de pe anumite jocuri video, însă în FIFA el este cunoscut sub numele de Andrei Murgu. "Ca o pedeapsă a destinului, pe lângă această amendă (cea mai mare din istoria fotbalului), Mutu este lovit în sezonul următor de o serie de accidentări. Joacă 19 meciuri integral, însă marchează 13 goluri, din care trei decisive şi care permite Fiorentei să se califice în Liga Campionilor. În sezonul următor, Mutu se accidentează la menisc şi nu revine decât la începutul anului 2010, când înscrie gol după gol. Forma sa olimpică după patru luni de pauză trezeşte suspiciuni. După un meci cu Lazio, în care marchează de două ori, este depistat pozitiv. Nouă luni de suspendare. Dacă nu i-a ajuns prima oară, atunci mai pune încă un strat", notează So Foot.

Însă cu o săptămână înainte de expirarea suspendării, Mutu îl loveşte pe chelner. Mea-culpa făcută nu serveşte la nimic, scriu jurnaliştii de la So Foot, care notează că toată lumea a înţeles atunci că Mutu este un "bad boy" şi nu se mai poate face nimic. "Totuşi, Mihajlovici îi acordă încredere. Mutu mulţumeşte, îşi încălzeşte crampoanele, dar nu mai este decât umbra celui ce a fost. Supărat, deprimat, urmărit de greşelile trecutului, el cere să plece în ianuarie 2011. Ajunge chiar la un acord cu Cesena, dar Andrea Della Valle îl refuză. Supărat, Mutu părăseşte un antrenament trântind uşa. Clubul îl suspendă până la noi ordine şi interzice orice transfer. În colţul lui, Mutu tace. Anii trec şi ştie că în acest ritm cariera lui va ajunge în uitare. Atunci îşi cere scuze. Din nou. Della Valle îl iartă. Pentru ultima oară. Jucătorul este reprimit în echipă. Câteva meciuri este o umbră în teren. Ca de altfel toţi coechipierii săi. Apoi, într-un 6 martie însorit, Mutu face pace cu el şi marchează două goluri pentru Fiorentina care nu a avut nicicând atâta nevoie de el. Istoria va spune dacă aceste două goluri sunt simbolul unei renaşteri aşteptate de mult timp sau doar o iluzie a unui jucător strălucitor, care şi-a tăiat aripile singur", se arată în materialul publicaţiei franceze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici