Sol Campbell spune că ar fi fost căpitanul Angliei peste zece ani dacă nu ar fi fost de culoare

Fostul fundaş Sol Campbell a apreciat că ar fi fost "căpitanul Angliei mai mult de zece ani" dacă nu ar fi fost de culoare, conform fragmentelor din biografia sa publicate, duminică, de Sunday Times.

59 afișări
Imaginea articolului Sol Campbell spune că ar fi fost căpitanul Angliei peste zece ani dacă nu ar fi fost de culoare

Sol Campbell (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Sunt convins că dacă eram alb, aş fi fost căpitanul Angliei mai mult de zece ani. Este foarte simplu", susţine fostul jucător de culoare al echipei Arsenal, în vârstă de 39 de ani.

Selecţionat de 73 de ori în naţională, între 1996 şi 2007, el a purtat de trei ori banderola de căpitan în meciurile amicale cu Belgia, Cehia şi SUA.

"Cred că federaţia ar fi preferat să fiu alb. Aveam credibilitatea şi experienţa pentru a fi căpitan în calitate de jucător în centrul apărării şi de căpitan la echipa mea de club. Însă federaţia nu mă voia. Michael Owen a fost un atacant fantastic, dar nu a fost niciodată un căpitan. Cred că este stânjenitor. M-am gândit mereu la acest aspect şi mereu răspunsul este acelaşi. De vină este culoarea pielii mele", a adăugat Campbell.

Potrivit BBC, în perioada în care Campbell a evoluat penru Anglia, căpitani au fost David Platt, Tony Adams, Alan Shearer, Paul Ince, Stuart Pearce, David Seaman, Martin Keown, David Beckham, Michael Owen, Steven Gerrard şi John Terry.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici