Solskjaer recunoaşte că revenirea lui Ronaldo la Manchester United a fost o decizie greşită

Antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a recunoscut că decizia de a insista pentru a-l readuce pe Cristiano Ronaldo la Manchester United s-a dovedit a fi o decizie greşită. Norvegianul spune că starul portughez a bulversat sistemul de joc al „diavolilor roşii”.

1431 afișări
Imaginea articolului Solskjaer recunoaşte că revenirea lui Ronaldo la Manchester United a fost o decizie greşită

Solskjaer recunoaşte că revenirea lui Ronaldo la Manchester United a fost o decizie greşită

Nordicul în vârstă de 51 de ani, a supervizat revenirea lui Ronaldo pe Old Trafford în 2021, doar pentru ca fostul superstar de la Real Madrid să părăsească clubul în mod dramatic, doar 22 luni mai târziu.

Solskjaer, pe atunci manager al Diavolilor Roşii, a dezvăluit că regretă că a fost de acord să aprobe o înţelegere, având în vedere influenţa pe care starul portughez a avut-o asupra jucătorilor mai tineri ai lui United.

„A fost o decizie foarte rapidă", a declarat Solskjaer la podcastul Stick to Football, citat de Four Four Two. "Nu credeam că Cristiano era disponibil şi că se va muta.

„Când a devenit evident că pleacă de la Juventus, evident că au fost şi alte cluburi care l-au dorit - dar eu am fost încântat. Ei [United] m-au întrebat: „Ai vrea să încercăm asta?".

"Am spus da - evident că ştim că Cristiano are calitate şi că are 37 de ani, dar trebuie să ne descurcăm - este cel mai bun marcator din lume. Nu a funcţionat pentru mine, nu a funcţionat pentru Cristiano, dar a fost decizia corectă la momentul respectiv".

Iniţial, United a înregistrat o victorie cu 4-1 în faţa lui Newcastle United, pe Teatrul Viselor, dar abia la scurt timp după aceea au început să apară fisuri.

Fostul antenor al lui Molde şi a lui Man United a explicat cum sistemulde joc al echipei a fost uşor bulversat din cauza aparţiei în echipă a lui Ronaldo, despre care afirmă că nu făcea joc de presing, în condiţiile în care „diavolii roşii” erau recunoscuţi la acel moment ca una din echipele cu cel mai bun presing.

Venirea lui Ronaldo a dus la schimbarea rolurilor la nivel de atacanţi, unde United îi avea atunci pe Rashford, Martial, Greenwood şi Cavani, toţi cu pprofi diferit faţă de cel al portughezului.

„Edinson Cavani a fost cel care a avut cel mai mult de suferit când a intrat Cristiano - jucasem şi îl făcusem pe Edinson să înţeleagă într-un anumit fel modul în care jucăm.”, a spus Solskjaer.

"Cristiano, dacă îl cunoşti şi vorbeşti cu el, a acceptat să joace trei din patru meciuri, şi-a dat seama că îmbătrâneşte şi el. Dar când îl laşi pe dinafară o singură dată, nu este fericit!

"Cu mingea, cu el în echipă, nu a fost nicio problemă. Fără el (la presing), a trebuit să schimbăm puţin diferitele roluri cu care ne obişnuisem. Eram una dintre echipele cu cel mai puternic pressing înainte de venirea lui Ronaldo.

„Pentru mine, la momentul respectiv, a fost decizia corectă de luat, dar s-a dovedit a nu fi cea corectă.", o concluzionat cel care în vremea când era jucător activ fusese poreclit „Asasinul cu faţă de copil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici