Sondaj: 51% dintre australieni doresc expulzarea lui Novak Djokovic

Sondajele sunt împotriva jucătorului, iar premierul Serbiei a recunoscut că Nole „nu a respectat regulile”.

1523 afișări
Imaginea articolului Sondaj: 51% dintre australieni doresc expulzarea lui Novak Djokovic

Sondaj: 51% dintre australieni doresc expulzarea lui Novak Djokovic

Încă aşteptarea unei decizii, jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, care a recunoscut că a minţit în documentele oficiale, este încă la Melbourne, unde s-a antrenat din nou astăzi, pe „Rod Laver Arena”. Decizia ministrului imigrării, Alex Hawke, ar trebui să sosească în această noapte, în condiţiile în care Australian Open demarează luni, 17 ianuarie.

Timpul se scurge, iar mâine are loc tragerea la sorţi a tabloului de la Melbourne, unde sârbul este cap de serie numărul 1. Decizia este delicată pentru autorităţi.

În Australia, aflată în perioadă electorală, sondajele sunt toate împotriva sârbului. Potrivit institutului de sondare Utting Research, 51% dintre cetăţeni cred că „Nole” ar trebui deportat. 31% au fost mai indulgenţi şi au votat „Nu”, în timp ce restul de 18 au preferat să nu se exprime.

Luând acelaşi eşantion ca unitate de apreciere, reiese că 43% au o părere negativă asupra „personajului Djokovic”, doar 27% pozitivă, iar restul nu s-au exprimat.

Premierul anti-Nole

Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, a subliniat că Australian Open este mult mai important chiar şi decât Djokovic: „Turneul este mai important decât oricine”.

Între timp, ancheta asupra situaţiei sale a fost extinsă pe baza ultimelor ştiri apărute. Ministrul Hawke are în vedere, separat, dacă să anuleze viza lui Djokovic, pentru că scutirea anterioară de Covid nu constituie o scutire valabilă pentru intrarea fără vaccin sau dacă au existat deficienţe în prezentarea documentelor de călătorie. În plus, ancheta Der Spiegel, care ar demonstra o falsificare a certificatelor privind Covid, a adăugat noi emoţii la nivel internaţional.

Între timp, după sprijinul primit de la preşedintele sârb Vucic, o părere oarecum contrară a venit din partea Anei Brnabic, premierul de la Belgrad, care a recunoscut pentru prima dată, pentru BBC, că „s-ar putea să fi fost o încălcare clară a regulilor din partea tenismenului, după ce a fost testat pozitiv”.

Atacat şi de Navratilova

Şi în timp ce solidaritatea faţă de „Nole” scade, Marina Navratilova s-a exprimat asupra modului în care Djokovic a gestionat situaţia:

„Dacă vrei să fii lider, trebuie să fii un exemplu - a spus ea -, iar acel exemplu se bazează pe a face bine comunităţii.Toate acestea ar fi putut fi evitate. Îl admir foarte mult pe Nole şi l-am apărat de multe ori, dar nu pot accepta decizia de a nu se vaccina.

Dacă refuzi vaccinul pentru că nu ştii sau nu crezi, ar trebui să faci mici sacrificii pentru binele tuturor”.

Între timp, povestea vizelor acordate şi apoi refuzate este îmbogăţită cu un nou episod paradoxal. Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova, expulzată săptămâna trecută din Australia după anularea vizei, „nu a făcut nimic rău” în întregul proces anti-Covid din Australia.

Acest lucru este susţinut de WTA, asociaţia profesionistă de tenis feminin. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici