Sony nu va prelungi contractul cu FIFA din cauza problemelor financiare

Producătorul japonez de electronice Sony a anunţat că nu va prelungi contractul de sponsorizare cu FIFA din cauza problemelor financiare, a anunţat, marţi, presa japoneză.

96 afișări
Imaginea articolului Sony nu va prelungi contractul cu FIFA din cauza problemelor financiare

Sony nu va prelungi contractul cu FIFA din cauza problemelor financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sony va înceta să sponsorizeze Cupa Mondială de fotbal", a scris cotidianul economic Nikkei, confirmat şi de televiziunea publică niponă.

Pierderea contractului cu Sony va reprezenta o a doua "lovitură" pentru FIFA, după ce şi compania aeriană Emirates a anunţat că nu va prelungi parteneriatul care se va finaliza în 2014.

Sony, care promovează fotbalul şi prin intermediul jocurilor video, a semnat în 2014 un contract pe opt ani cu FIFA, prin care urma să sponsorizeze diferite competiţii organizate de FIFA. Totuşi, din cauza restructurărilor prin care trece, Sony a decis să nu activeze clauza de prelungire a contractului în valoare de 225 de milioane de euro.

Locul lăsat liber de Sony ar putea fi preluat de rivalul sud-coreean Samsung.

Sony, care se află pe pierdere, este obligat să îşi oprească extinderea, mai ales că pentru prima oară grupul a decis să nu ofere dividende acţionarilor în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici