Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului de la Budapesta

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (locul 67 în clasamentul mondial) a pierdut, miercuri, meciul cu sportiva germană Carina Witthoeft (locul 83 WTA), scor 3-6, 2-6, în primul tur al turneului de categorie International de la Budapesta, jucat pe suprafaţă rapidă în sală.

198 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului de la Budapesta

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului de la Budapesta (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Partida a durat o oră şi şapte minute. Sorana a reuşit 4 aşi şi a comis 7 duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost de 56%. Românca a câştigat 64% dintre punctele jucate cu prima minge şi doar 35% cu mingea a doua. Cîrstea a reuşit un singur break şi a cedat serviciul de cinci ori.

Carina Witthoeft, în vârstă de 22 de ani, a servit foarte bine şi a pus bine în aplicare stilul agresiv de joc. Germanca nu a câştigat niciun turneu WTA în carieră şi va juca în optimi la Budapesta împotriva americancei Irina Falconi (26 de ani, poziţia 101 WTA).

Sorana Cîrstea (26 de ani) era cotată cu a patra şansă la câştigarea turneului de la Budapesta, care face parte din circuitul WTA din acest an. Pentru participarea la competiţia din capitala Ungariei, românca va primi un punct în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 2.100 de dolari.

În acest început de sezon, Sorana Cîrstea a ajuns până în optimile de finală ale Openului Australiei, de la Melbourne, fiind eliminată de iberica Garbine Muguruza, a şaptea jucătoare a lumii.

Turneul WTA International de la Budapesta se desfăşoară în perioada 20-26 februarie şi este dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici