Sorana Cîrstea: Am greşit mult prea mult pentru a bate o jucătoare ca Muguruza

Sorana Cîrstea, numărul 38 mondial, a declarat, joi, că înfrângerea suferită în faţa jucătoarei spaniole Garbine Muguruza, locul 4 WTA, a fost cauzată de nenumaratele greşeli pe care le-a comis, dar şi de faptul că nu a reuşit să se acomodeze la condiţiile de joc.

276 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea: Am greşit mult prea mult pentru a bate o jucătoare ca Muguruza

Sorana Cîrstea: Am greşit mult prea mult pentru a bate o jucătoare ca Muguruza

"Un meci în care am început cu foarte multe greşeli, asta m-a costat. Construiam bine punctele, însă azi nu am reuşit să le finalizez. Nu am reuşit nici să mă adaptez la condiţii, până acum am jucat doar în nocturnă, pe seară, mingea nu zbura atât, azi a fost mult mai cald, pe zi, şi n-am reuşit să mă acomodez. Am greşit foarte mult la început, ulterior am reintrat în meci, însă un pic cam târziu. Linia de joc a fost aceeaşi de la început până la final, însă azi a fost o zi în care nu mi-au intrat loviturile. În setul 2 am început să mă simt mai confortabil, să mă simt mai bine, să mă adaptez puţin la jocul ei şi am început să greşesc mai puţin. Ideea de joc o aveam, însă am greşit mult prea mult pentru a bate o jucătoare ca Muguruza, locul 4 în lume.

Sorana Cîrstea îşi îndreaptă acum atenţia către turneul de la Budapesta, care se va desfăşura în sală.

"A fost o săptămână pozitivă, după Fed Cup a fost totul pe repede înainte, nici nu ştiu când am ajuns, când am jucat. Îmi doream mai mult azi, simţeam că pot, au fost momente în care dominam jocul, însă am greşit mult prea mult. O săptămână bună, în care pot să construiesc şi să plec cu încredere spre Budapesta. Voi pleca mâine (n.r. - vineri) la Budapesta, voi avea câteva zile de acomodare, va fi în sală, din nou frig, alte mingi, altă suprafaţă, însă asta e, trebuie să te adaptezi cât mai repede. Cine se adaptează reuşeşte să şi câştige. De aia voi pleca mâine, ca să mă acomodez cu toate condiţiile de la Budapesta şi sper să fac o săptămână bună acolo", a mai spus a 38-a jucătoare a lumii.

Cîrstea a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-0, 6-4, într-o oră şi şase minute de joc, de Garbine Muguruza, în optimile de finală ale turneului de la Doha. În sferturi, jucătoarea spaniolă o va întâlni pe Caroline Garcia din Franţa, numărul 7 mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici