Sorana Cîrstea debutează luni seara la US Open. Programul primei zile la Flushing Meadows

Ultimul Grand Slam de tenis al anului debutează luni cu meciurile de pe tabloul principal, programând câteva întâlniri interesante. Cinci sportive din România vor evolua în primul tur la US Open, Sorana Cîrstea fiind prima care intră în luptă.

305 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea debutează luni seara la US Open. Programul primei zile la Flushing Meadows

Sorana Cîrstea (30 WTA), singura româncă ce va fi cap de serie, numărul 30, o va întâlni pe americana Kayla Day (91 WTA), care a beneficiat de un wildcard. Cele două nu s-au mai întâlnit în circuit până acum. Meciul va începe cel mai devreme la ora 23.30.

Irina Begu (40 WTA) e următoarea care intră în scenă. Ea va juca împotriva nemţoaicei Tamara Korpatsch (77 WTA), pe care a întâlnit-o o singură dată în 2022, la Lausanne, unde a câştigat cu 6-4, 6-2. Partida se joacă marţi de la ora 18.00.

Ana Bogdan (59 WTA) joacă şi ea marţi şi are o sarcină mai dificilă, urmând să se confrunte de la 21.30 cu americana Sofia Kenin (93 WTA), fostă număr 4 mondial. Cele două sunt la egalitate în confruntările directe, cu câte o victorie de fiecare parte.

De la aceaşi oră, marţi, Patricia Ţig (705 WTA), ajunsă pe abloul principal ca urmare a regulii clasamentului protejat, o va întâlni pe canadianca Rebecca Marino (101 WTA), cu care nu s-a mai întâlnit până acum în circuit.

Venită din calificări, după un traseu cu 3 victorii, Gabriela Ruse (167 WTA) joacă şi ea marţi, tot de la 21.30, cu fosta lideră mondială Karolina Pliskova (25 WTA). Cehoaica trece printr-o formă slabă, având 4 victorii din 13 meciuri jucate în sezoanele de zgură şi de iarbă şi cu eliminări din primul tur la Roland Garros şi Wimbledon.

Dintre meciurile de luni ies în evidenţă confruntările Sloane Stephens - Beatriz Haddad Maia, pe tabloul feminin, şi Stefanos Tsitsipas - Milos Raonic, pe tabloul masculin. Tot luni vor intra în competiţie şi Iga Swiatek şi Novak Djokovic.

 

Ordinea de disputare a meciurilor de luni, pe terenurile principale, în prima zi a Openului Statelor Unite:

Arthur Ashe Stadium – cu începere de la ora 18.00

1-Iga Swiatek (Polonia) - Rebecca Peterson (Suedia)

Learner Tien (SUA) v 10-Frances Tiafoe (SUA)

Laura Siegemund (Germania) v 6-Coco Gauff (SUA)

Alexandre Muller (Franţa) v 2-Novak Djokovic (Serbia)


Arena Louis Armstrong

18-Victoria Azarenka (Belarus) v Fiona Ferro (Franţa)

Sloane Stephens (SUA) v 19-Beatriz Haddad Maia (Brazilia)

Steve Johnson (SUA) - 9-Taylor Fritz (SUA)

7-Stefanos Tsitsipas (Grecia) - Milos Raonic (Canada)

Tatiana Prozorova (Rusia) vs Caroline Wozniacki (Danemarca)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici