Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au câştigat turneul de dublu de la Lugano/ Primele declaraţii ale sportivelor

Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au câştigat, duminică, turneul WTA de dublu de la Lugano, după ce au trecut în ultimul act de principalele favorite ale întrecerii, Veronika Kudermetova şi Galina Voskoboeva, scor 1-6, 6-2, 10-8.

507 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au câştigat turneul de dublu de la Lugano/ Primele declaraţii ale sportivelor

Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au câştigat turneul de dublu de la Lugano/ Primele declaraţii ale sportivelor. Foto: Hepta

Perechea formată din Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au câştigat, duminică, turneul WTA de dublu de la Lugano, după ce au trecut în ultimul act de principalele favorite ale întrecerii, Veronika Kudermetova (Rusia) şi Galina Voskoboeva (Kazakhstan), scor 1-6, 6-2, 10-8.

Primul set a fost pierdut clar de Cîrstea şi Mitu, cotate cu şansa a treia la câştigarea turneului, româncele câştigând un singur game. În actul secund, Sorana şi Andreea au solicitat intervenţia antrenorului Andrei Cociaşu şi au trimis meciul în super tie-break, după ce s-au impus cu 6-2. Aici, Kudermetova şi Voskoboeva au condus cu 6-3, însă Cîrstea şi Mitu au câştigat şase puncte consecutive şi s-au impus, în cele din urmă, cu 10-8.

La turneul din sudul Elveţiei, Cîrstea şi Mitu au trecut de Kung/Tauson (6-3, 3-6, 10-7), Lapko/Minella (6-2, 2-6, 10-7), Bacsinszky/In-Albon (6-4, 6-3) şi Kudermetova/Voskoboeva (1-6, 6-2, 10-8). Cele două românce s-au aflat la prima finală din acest an şi la primul titlu cucerit în această formulă. Cîrstea (29 de ani) mai are patru titluri la dublu câştigate, iar Mitu (27 de ani) s-a mai impus de trei ori în carieră.

„Am un avion de prins, plec în două ore la Milano şi nu ştiu cum voi ajunge. Vreau să-i mulţumesc partenerei mele, e primul titlu împreună şi suntem prietene bune. Vreau să mulţumesc sponsorilor, organizatorilor şi copiilor de mingi. A fost o săptămână foarte bună pentru noi şi ne vom întoarce aici, cu siguranţă", a declarat Sorana, la caremonia de premiere, care a fost completată de Andreea: „Felicitări adversarelor noastre de astăzi. Le mulţumim tuturor care au fost aici şi ne-au urmărit în ploaie". 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici