Sorana Cîrstea trece în optimile de finală de la Miami Open

Sorana Cîrstea demonstrează o formă deosebită, reuşind duminică să se califice în optimile de finală ale turneului Masters 1000 de la Miami Open, după ce a învins-o în minim de seturi pe sportiva cehă Karolina Muchova (55 WTA).

578 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea trece în optimile de finală de la Miami Open

După ce săptămâna trecută a ajuns până în sferturile de finală de la Indian Wells, Sorana Cîrstea continuă să fie în mare formă şi să ajungă în optimi la Miami cu o victorie cu 7-5, 6-1, după un meci de o oră şi 32 de minute, echilibrat doar în prima sa parte.

În setul de debut, Cîrstea fost în urmă încă din primul game, când Muchova a reuşit un break. Românca a venit din urmă şi a făcut rebreak-ul pentru 3-3, doar pentru a ceda din nou serviciul, în game-ul imediat următor.

De la 3-5, Sorana Cîrstea a fost inbatabilă, reuşind să câştige 10 game-uri şi să piardă unul singur.

Primul set la adjudecat cu 7-5, după 4 game-uri consecutive, dintre care două la zero, printre ele şi un break.

Setul secund a fost fără istoric, de la 1-1, Cîrstea nemaicedând nici un game. La 3-1, Muchova a avut şansa să echilibreze jocul, dar a ratat o minge de break, după care Cîrstea a închis partida, asigurându-şi un meci în optimile de finală în compania altei puternice jucătoare cehe, Marketa Vondrousova.

Fostul număr 14 mondial, este acum doar pe locul 103, însă în turul 3 a învins-o pe favorita numărul 17 a turneului, compatrioata Karolina Pliskova.

Pentru prezenţa în turul 4 la Miami, Cîrstea va fi recompensată cu 96.955 dolari şi 120 de puncte WTA, care o vor aduce cu 16 locuri mai sus în clasament, până pe 58.

Cîrstea şi Vondrousova nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial, meciul lor din turul 4 urmând să aibă loc luni seara, de la o oră neanunţată încă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici