Sorin Oprescu: Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că gazonul de pe Arena Naţională, inaugurată cu ocazia meciului România - Franţa, s-a prezentat mai bine decât se aştepta el şi că, din punct de vedere organizatori, nu au existat "bâlbe".

568 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu: Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie

Sorin Oprescu: Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie. Nu mai ştiam în ce parte să o mai iau (n.r. - referitor la problema gazonului). Mâine o să vedem ce este de făcut. Să dau ordin la firul de iarbă să crească nu pot nici eu", a spus Oprescu.

Primarul s-a arătat încântat de comportamentul celor aproximativ 50.000 de spectatori prezenţi la meci: "A fost un public civilizat şi fără niciun fel de probleme. M-a uimit civilizaţia oamenilor, nu au fumat în tribune, au folosit locurile special amenajate. Deci, se poate şi la noi. Din punct de vedere organizatoric, totul a fost în regulă, nu au fost bâlbe".

Sorin Oprescu a comentat şi absenţa premierului Emil Boc de la festivitatea de inaugurare a Arenei Naţionale, în locul său fiind prezent preşedintele FIFA, Joseph Blatter. "Domnul Mircea Sandu i-a transmis de ora 20.15, dar, nu-i nimic, dacă vrea, o facem din nou şi schimbăm şi placa", a declarat ironic Oprescu.

Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marţi seară, împreună cu preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi conducătorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marchează inaugurarea Arenei Naţionale, unde a avut loc meciul România - Franţa, din preliminariile Euro-2012. Pe plachetă se putea citi: "Arena Naţională a fost inaugurată astăzi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial România - Franţa".

După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România - Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională şi la care au asistat 50.000 de spectatori. Nici înainte şi nici în timpul partidei nu s-au înregistrat incidente, Jandarmeria anunţând că 12 persoane au fost amendate pentru că au vândut bilete la suprapreţ şi obiecte promoţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici