Spania a învins Croaţia în finala Ligii Naţiunilor la lovituri de departajare

Dani Carvajal a transformat lovitura decisivă pentru a oferi Spaniei primul titlu după 11 ani, în finala Ligii Naţiunilor câştigată cu 5-4 împotriva Croaţiei la loviturile de departajare, duminică, la Rotterdam.

467 afișări
Imaginea articolului Spania a învins Croaţia în finala Ligii Naţiunilor la lovituri de departajare

Sursa foto: MediafaxFoto

După Portugalia şi Franţa, Spania este cea de a treia câştigătoare a competiţiei.

Carvajal, jucătorul de 31 de ani, care a câştigat cinci titluri de Liga Campionilor cu Real Madrid, a marcat cu calm a şasea lovitură de pedeapsă a Spaniei, care şi-a adjudecat astfel primul trofeu după Campionatul European din 2012.

Finala de pe stadionul Feyenoord s-a încheiat fără goluri după 90 de minute şi reprizele de prelungiri, înfrângerea la penalty-uri anulând Croaţiei şansa de a câştiga un trofeu, după ce croaţii au fost vicecampioni mondiali la Cupa Mondială 2018 şi medaliaţi cu bronz, anul trecut în Qatar.

Portarul spaniol Unai Simon a apărat mai întâi execuţia lui Lovro Majer la loviturile de departajare, oferindu-i lui Aymeric Laporte şansa de a câştiga disputa, dar apărătorul a şutat în bara transversală, păstrând egalitatea la 4-4 după cinci lovituri de departajare de fiecare parte.

Simon a ieşit din nou în evidenţă cu o nouă paradă, de data aceasta la şutul lui Bruno Petkovic, înainte ca Dani Carvajal să pecetluiască victoria.

Spania a fost vicecampioană a Ligii Naţiunilor în urmă cu doi ani, după finala cu Franţa, iar succesul vine ca un impuls important după o Cupă Mondială dezamăgitoare în Qatar, unde a fost învinsă de Maroc, în optimi.

În finala mică, Italia s-a impus cu 3-2 (2-0), în faţa Olandei, ţara organizatoare a Final 4-ului Ligii Naţiunilor.

 

Autor: Rafael Hekman

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici