Spania a reuşit "tripla" inedită în istoria fotbalului: Campionatul European-Campionatul Mondial-Campionatul European

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European din Ucraina şi Polonia, confirmând astfel supremaţia sa pe scena fotbalistică internaţională şi reuşind tripla istorică: Euro-2008, Cupa Mondială-2010 şi Euro-2012.

450 afișări
Imaginea articolului Spania a reuşit "tripla" inedită în istoria fotbalului: Campionatul European-Campionatul Mondial-Campionatul European

Spania a reuşit "tripla" inedită în istoria fotbalului: Campionatul European-Campionatul Mondial-Campionatul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Roja a egalat Republica Federală Germană, singura naţiune care a jucat trei finale consecutive, într-un interval de patru ani, între 1972 şi 1976.

Spania are acum în palmares trei titluri euroopene, după cele din 1964 şi 2008.

Italia, titrată în 1968, a suferit a doua înfrângere în finală, după cea din faţa Franţei, în 2000.

Spania este singura naţiune care reuşeşte să-şi păstreze titlul cucerit la ediţia anterioară a CE.

Spania a mai jucat cu Italia la acest Euro-2012 şi în faza grupelor, când scorul a fost 0-0.

Spaniolii şi italienii îşi împart trofeele din 2006, când Italia a câştigat Cupa Mondială. Spania a câştigat, la rândul său, Euro-2008, Euro-2012 şi CM-2010.

Următoarea ediţie a Euro va avea loc în 2016, în Franţa, cu 24 de echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici