Spania, campioana mondială, în fruntea clasamentului feminin al FIFA

Câştigătoarea Cupei Mondiale de fotbal feminin, Spania, a trecut pentru prima dată în fruntea clasamentului FIFA, detronând Suedia de pe primul loc, a anunţat vineri forul de conducere al fotbalului mondial.

96 afișări
Imaginea articolului Spania, campioana mondială, în fruntea clasamentului feminin al FIFA

Spania, campioana mondială, în fruntea clasamentului feminin al FIFA

Campioana mondială este doar a patra echipă care ajunge în fruntea clasamentului, după Statele Unite, Germania şi Suedia.

Spania a învins Anglia în finala Cupei Mondiale din august, urcând patru locuri, până pe locul al doilea. Dar, în cele din urmă, au obţinut primul loc în urma unei serii de performanţe impresionante în UEFA Women's Nations League.

Spania s-a clasat pe primul loc în grupa sa cu cinci victorii - inclusiv o dublă în faţa Suediei - pentru a se califica la turneul final al Ligii Naţiunilor, care va avea loc în februarie, când va înfrunta Olanda în semifinale.

Statele Unite au urcat pe locul doi în clasament şi sunt urmate de Franţa pe locul trei. Franţa s-a calificat şi ea în finala Ligii Naţiunilor, unde va înfrunta Germania în cealaltă semifinală.

Campioana europeană Anglia, care a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, ocupă locul al patrulea, în timp ce Suedia a coborât pe locul al cincilea după ce a terminat pe locul al treilea în grupa sa din Liga Naţiunilor, cu doar două victorii în şase meciuri.

Numărul echipelor din clasamentul feminin a crescut, de asemenea, la un număr record de 192 de naţiuni, odată cu introducerea Republicii Centrafricane şi a Macao, în timp ce Coreea de Nord (locul nouă), Samoa Americană, Madagascar şi Bahamas reapar pe listă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici