Spania s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal

Reprezentativa Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, după ce a învins, joi, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata Rusiei, într-un meci disputat pe stadionul Ernst Happel din Viena, în semifinalele competiţiei, transmite trimisul MEDIAFAX.

19 afișări
Imaginea articolului Spania s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal

Spania s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile au fost marcate de Xavi Hernandez '50, Daniel Guiza '73 şi David Silva '82.

Cea de-a doua semifinală a Campionatului European de fotbal din Austria şi Elveţia, dintre Rusia şi Spania, practic reeditarea meciului din grupa D, s-a disputat pe o ploaie torenţială, care nu a afectat suprafaţa de joc.

Prima ocazie a meciului a aparţinut spaniolilor în minutul 6 prin atacantul Fernando Torres. Acesta a şutat din marginea careului mic, din întoarcere, dar Akinfeev a respins cu piciorul. După cinci minute, David Villa a expediat o lovitură din colţul careului de 16 metri, dar Akinfeev a fost la post.

Primul şut al Rusiei spre poarta lui Casillas a fost expediat în minutul 16, prin Pavliucenko. Mingea trimisă de la 25 de metri a trecut peste poarta iberică.

Acelaşi Pavliucenko a avut cele mai mari ocazii ale Rusiei din prima repriză. Mai întâi, în minutul 31, şutul său de la 18 metri a trecut foarte aproape de vinclul porţii, iar după alte patru minute acesta a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, şutul său din 7 metri poziţie centrală, trecând pe lângă poartă.

În minutul 35, Luis Aragones a fost nevoit să facă prima schimbare, golgheterul actualei ediţii a Campionatului European, David Villa, fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. În locul său a intrat mijlocaşul echipei Arsenal, Cesc Fabregas.

Spania a deschis scorul în minutul 50 prin Xavi. Iniesta a centrat din interiorul careului de 16 metri, iar Xavi Hernandez, venit din linia a doua, a reluat din 10 metri dintre fundaşii centrali ruşi pe lângă Akinfeev. După marcarea golului, fanii spanioli au aprins torţe, la fel ca şi la intonarea imnurilor.

În minutul 63, Fernando Torres a reluat din 6 metri poziţie centrală, pe lângă poarta lui Akinfeev.

Cesc Fabregas a trimis, în minutul 70, o "torpilă" de la 28 de metri, dar portarul rus a scos de sub bară.

Guiza a dus scorul la 2-0 în minutul 74. Fabregas a trimis o pasă lobată peste întreaga apărare a Rusiei, Guiza a dejucat pasul la ofsaid, iar din 13 metri l-a lobat elegant pe Akinfeev, spre bucuria prinţului Felipe, care şi-a îmbrăţişat soţia, pe prinţesa Letizia.

Scorul a devenit 3-0 pentru Spania în minutul 8, atunci când Fabregas a pătruns pe partea stângă, a centrat pe jos în careu, Silva a înscris de la 12 metri în stânga lui Akinfeev. După primirea celui de-al treilea gol, suporterii ruşi au început să părăsească tribunele.

Rusia a ratat ocazia marcării golului de onoare în minutul 88 prin Sişev, dar lovitura sa de cap a fost parată de Casillas.

Deşi erau multe locuri libere în peluza ocupată de suporterii spanioli, organizatorii au anunţat că partida s-a disputat cu casa închisă, la meci asistând 51.428 de persoane. Cei 20.000 de fani ruşi din tribunele stadionului Ernst Happel, de două ori mai numeroşi decât ibericii, nu au avut probleme în dominarea fondului sonor.

Înainte de începutul partidei, căpitanii celor două echipe, rusul Serghei Semak, respectiv spaniolul Iker Casillas, au citit un mesaj împotriva rasismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici