Spaniolul Feliciano Lopez a fost numit director de turneu pentru finala Cupei Davis

Veteranul jucător de tenis spaniol, Feliciano Lopez, care se va retrage în acest sezon după 25 de ani de activitate în circuitul ATP, a fost numit joi director de turneu al finalei Cupei Davis.

94 afișări
Imaginea articolului Spaniolul Feliciano Lopez a fost numit director de turneu pentru finala Cupei Davis

Feliciano López, Facebook

Lopez, care a fost directorul turneului de la Madrid Open din 2019, este de patru ori campion al Cupei Davis şi a ajuns la cea mai bună clasare din carieră, numărul 12 mondial. În vârstă de 41 de ani, acesta îl înlocuieşte în funcţie pe compatriotul David Ferrer.

"Am făcut acest lucru în ultimii patru ani cu Madrid şi la început a fost o mare provocare pentru mine", a declarat Lopez pentru Reuters. "Nu eram sigur dacă voi putea să o fac, deoarece eram un jucător activ când am decis să mă alătur echipei din Madrid.

"Dar trebuie să spun că este cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Am putut să joc în continuare în circuit, să fiu competitiv şi, de asemenea, să mă aflu de cealaltă parte a industriei şi să învăţ multe lucruri la care nu eram atent ca jucător."

Lopez, care a părăsit luni Openul de la Stuttgart în turul al doilea, a declarat că intenţionează să participe la mai multe competiţii pe iarbă la Queen's Club şi la Mallorca Open şi speră să îşi încheie cariera la Wimbledon, dacă va obţine un wildcard pentru acest turneu major.

"După aceea, voi fi liber", a spus Lopez. "Nu voi mai juca tenis şi mă voi putea concentra pe Cupa Davis".

Şaisprezece echipe vor concura în faza grupelor finale în perioada 12-17 septembrie în Manchester, Bologna, Valencia şi Croaţia. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica pentru faza eliminatorie din 21-26 noiembrie la Malaga.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici