Stadionul Azteca, din Mexic, pregătit pentru listarea la bursă înaintea Cupei Mondiale din 2026

  • Club America va deveni, marţi, primul club de fotbal mexican care va fi listat la bursă.
  • O parte din banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru renovarea celebrului său stadion Azteca în perspectiva Cupei Mondiale din 2026.
  • Acţiunile vor avea un preţ iniţial de 2,59 pesos mexicani (0,15 dolari).
34 afișări
Imaginea articolului Stadionul Azteca, din Mexic, pregătit pentru listarea la bursă înaintea Cupei Mondiale din 2026

Echipa din Ciudad de Mexico va fi listată la Bursa mexicană (BMV) sub numele companiei Ollamani, care gestionează operaţiunile clubului, ale stadionului şi ale altor afaceri deţinute de compania media Grupo Televisa, relatează Reuters.

Acţiunile vor avea un preţ iniţial de 2,59 pesos mexicani (0,15 dolari), unul dintre cele mai mici de pe piaţa bursieră, potrivit BMV, într-o strategie a Grupo Televisa de a finanţa renovarea stadionului Azteca, în valoare de 150-160 milioane de dolari.

America, cel mai de succes club mexican şi campioana în exerciţiu, este a zecea cea mai valoroasă echipă de fotbal din America Latină, potrivit listei Forbes de anul trecut, cu o valoare de 256,1 milioane de dolari, incluzând stadionul.

Arena cu o capacitate de 83.264 de locuri a fost primul stadion care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale, Brazilia lui Pele câştigând prima în 1970, iar Argentina lui Diego Maradona a doua în 1986.

Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită în comun de Statele Unite, Canada şi Mexic, iar finala va avea loc în East Rutherford, New Jersey.

Stadionul Azteca va găzdui meciul de deschidere a turneului, alte două meciuri din faza grupelor, unul în primul tur eliminatoriu şi unul în optimile de finală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici