Stadionul Cluj Arena va fi extins şi modernizat

Un centru de conferinţe modular, dar şi reconfigurarea zonei de parter a Cluj Arena, sunt proiectele care vizează modernizarea şi extinderea stadionului din Cluj-Napoca.

1097 afișări
Imaginea articolului Stadionul Cluj Arena va fi extins şi modernizat

Decizia de extindere şi modernizare a fost luată în urma unei analize efectuate asupra activităţilor desfăşurate la stadionul Cluj Arena, a anunţat marţi Consiliul Judeţean Cluj, sub autoritatea căruia se află stadionul..

„Deşi încasările Cluj Arena au fost an de an în creştere, depăşindu-le pe cele ale Arenei Naţionale din Bucureşti, nevoia de a susţine activităţile sportive pentru cluburile din judeţ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situaţia de a ne gândi la alte modalităţi de a obţine bani suplimentari. În acest sens, vom dezvolta un proiect care are în vedere reconfigurarea zonei de parter şi transformarea într-un spaţiu deschis desfăşurării mai multor categorii de evenimente şi funcţiuni conexe. În acest sens, parterul stadionului Cluj Arena va fi transformat într-o zonă cu spaţii comerciale, cu magazine, restaurante şi zonă de agrement, mall sportiv şi nu numai”, a declarat Alin Tişe, preşedintel CJ Cluj.

Un alt aspect rezultat din multitudinea de evenimente pe care le găzduieşte Arena se referă la nevoia de a avea şi un spaţiu de conferinţe şi evenimente, prin realizarea unui centru de conferinţe modular, arată reprezentanţii instituţiei.

Proiectele privind aceste aspecte urmează să parcurgă paşii necesari pentru implementarea lor în perioada următoare.

În 2023, stadionul Cluj Arena a obţinut venituri în sumă totală de 5.947.929,40 lei.

„Astfel, în ultimii cinci ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului au crescut constant, respectiv cu cca. 23% faţă de anul 2019, excepţie făcând doar anii pandemici 2020 şi 2021. În ceea ce priveşte numărul de evenimente organizate în cadrul stadionului Cluj Arena, în 2023 au existat 98 de asemenea evenimente, din care 26 au fost de natură strict sportivă. Realizând o comparaţie sumară, rezultatele din anul precedent ale Arenei Naţionale din Bucureşti, cel mai mare stadion din România, au fost mult sub cele ale Cluj Arena, respectiv doar 39 de evenimente organizate şi încasări de sub 5 milioane de lei. Cifrele sunt cu atât mai relevante dacă se are în vedere faptul că pentru edificarea Cluj Arena costurile au fost de 44 milioane de euro în timp ce construcţia Stadionului Naţional a avut un cost total estimat de 207 milioane de euro”, mai transmite CJ Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici