Statul Islamic ameninţă cu atacuri teroriste, vizând Liga Campionilor şi Paris 2024

Statul Islamic a ameninţat cu atacuri teroriste pe patru stadioane în timpul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, potrivit SITE Intelligence Group, citat de insidethegames.

648 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic ameninţă cu atacuri teroriste, vizând Liga Campionilor şi Paris 2024

La o zi după ce ministrul francez de interne a prezentat planul pus în aplicare pentru a asigura securitatea ceremoniei de deschidere şi a Jocurilor de la Paris în general, jihadiştii au distribuit imagini prin intermediul unor instituţii media afiliate, precum Al-Azaim Foundation şi Sarh al-Khilafah, una dintre ele înfăţişând un bărbat mascat care ţine o puşcă în mână şi cu menţiunea „Ucideţi-i pe toţi", enumerând stadioanele care găzduiesc meciurile din Liga Campionilor din această săptămână.

Marţi, Real Madrid întâlneşte Manchester City pe Santiago Bernabéu, în timp ce Arsenal FC şi Bayern Munchen se întâlnesc pe Emirates Stadium. Miercuri, Atlético Madrid primeşte Borussia Dortmund pe Civitas Metropolitano, iar FC Barcelona vizitează Paris Saint-Germain pe Parc des Princes.

La sfârşitul Ramadanului, marţi, va avea loc obişnuita escaladare a ameninţărilor jihadiste.
Ameninţarea Statului Islamic se întinde pe durata unei primăveri şi a unei veri „fierbinţi", subliniind preocupările legate de securitate pentru două evenimente sportive europene majore: UEFA EURO 2024 în Germania, între 14 iunie şi 14 iulie, şi Jocurile Olimpice de la Paris, între 26 iulie şi 11 august.

Parisul a studiat de mult timp cum să protejeze cel mai bine oraşul de atacurile teroriste. Macron a făcut apel la o mai mare încredere pentru a linişti publicul cu privire la posibilele atacuri teroriste şi a insistat că Franţa are un „plan B" pentru ceremonia de deschidere.

Nu doar securitatea franceză va fi la lucru la Jocurile Olimpice, ci şi asistenţa străină va fi binevenită pentru a contracara ameninţarea teroristă. „Mai multe naţiuni străine ne vor întări în domenii critice, cum ar fi manipularea câinilor, unde nevoile sunt considerabile", a declarat ministerul francez, citat de aceaşi sursă.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a ridicat nivelul de alertă la cel mai ridicat şi a declarat „urgenţă teroristă" după atacul de la o sală de concerte din Moscova din 22 martie, care a ucis 144 de persoane şi a fost revendicat de Statul Islamic.

Ministrul francez al Sportului, Amelie Oudea-Castera, a declarat pentru France 2 că nu există o ameninţare teroristă la adresa Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, dar că Franţa va continua să facă tot ce este necesar pentru a neutraliza teroriştii care le monitorizează.

Jocurile Olimpice au fost vizate în trecut, în special în două ţări puternice, precum Germania - Munchen 1972 - şi Statele Unite - Atlanta 1996. Adunarea spectatorilor şi a sportivilor şi, mai ales, atenţia mondială pe care o atrage un eveniment de o asemenea anvergură îl face atractiv pentru cei care planifică perturbări sau atacuri teroriste.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici