Veşti bune pentru Edward Iordănescu. UEFA vrea să permită 26 de jucători în lotul pentru Euro 2024

  • UEFA ia în considerare posibilitatea de a mări la 26 de jucători loturile echipelor pentru Campionatul European de fotbal din această vară din Germania, în urma discuţiilor cu antrenorii.
  • Discuţiile cu selecţionerii ale căror echipe s-au calificat la Euro 2024 au avut loc luni, la Dusseldorf.
112 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru Edward Iordănescu. UEFA vrea să permită 26 de jucători în lotul pentru Euro 2024

Veşti bune pentru Edward Iordănescu. UEFA vrea să permită 26 de jucători în lotul pentru Euro 2024

„UEFA a luat notă de diferitele opinii şi puncte de vedere împărtăşite", se arată într-un comunicat al forului de conducere al fotbalului european. „O decizie finală va fi luată în următoarele săptămâni", precizează forul fotbalistic european.

Subiectul a fost discutat în cadrul unui atelier mai amplu de două zile pentru finalişti, iar acum merge la Comitetul pentru competiţii ale echipelor naţionale al UEFA, apoi la Comitetul Executiv al acesteia.

În prezent, echipele sunt limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările utilizate înainte de Euro 2020. Pentru acel turneu, trei jucători suplimentari au fost autorizaţi pentru a atenua impactul unor potenţiale focare de Covid în echipă.

Comunicatul UEFA a adăugat: „Discuţiile pozitive au evidenţiat diferite puncte de vedere în rândul antrenorilor, unii dintre ei exprimându-şi dorinţa de a mări dimensiunea echipei.

„Alţii şi-au declarat preferinţa de a limita dimensiunea echipei la 23, subliniind dificultatea de a se antrena cu jucători suplimentari, managementul grupului şi sarcinile financiare sporite impuse asociaţiilor naţionale."

Euro 2024 începe pe 14 iunie, Scoţia urmând să înfrunte gazda Germania în meciul de deschidere de la Munchen. România debutează la Euro 2024 în compania Ucrainei, pe 17 iunie, de la ora 16.00, pe Allianz Arena din Munchen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici