Stadionul din Sao Paulo rămâne printre arenele ce vor găzdui CM-2014

Stadionul din Sao Paulo "nu va fi exclus" dintre gazdele Cupei Mondiale din 2014, deşi, miercuri, în timpul lucrărilor la această arenă, a avut loc un accident soldat cu două decese, a declarat şeful comitetului local de organizare, Ricardo Trade.

65 afișări
Imaginea articolului Stadionul din Sao Paulo rămâne printre arenele ce vor găzdui CM-2014

Stadionul din Sao Paulo rămâne printre arenele ce vor găzdui CM-2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne vom reuni pentru a evalua consecinţele acestui accident, dar stadionul nu va fi exclus de la Cupa Mondială", a spus Trade pentru cotidianul O Estado de Sao Paulo.

Corinthians Arena, stadion cunoscut sub numele Itaquerao, va găzdui şase partide de la Cupa Mondială din 2014, între care şi meciul de deschidere.

Lucrările la arenă trebuie finalizate înainte de data limită de 31 decembrie, stabilită de FIFA, forul dorind ca în lunile ce vor rămâne până la începerea competiţiei să se facă toate testele necesare.

Potrivit presei braziliene, care citează surse sub acoperirea anonimatului, lucrările, care erau terminate în proporţie de 94 la sută la evaluarea din 13 noiembrie, ar putea înregistra întârzieri de una până la două luni.

Doi muncitori au murit, miercuri, iar un al treilea a fost rănit, într-un accident produs în timpul lucrărilor la stadionul Itaquera din Sao Paulo, care va găzdui meciul de deschidere a Cupei Mondiale din 2014, în 12 iunie.

"Bilanţul iniţial era de trei morţi, dar a fost revăzut la două decese şi o persoană rănită transportată la spital", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit site-ului publicaţiei O Estado de Sao Paulo, o structură metalică în faza de montare a căzut, antrenând în cădere şi o macara care s-a prăbuşit pe un ecran uriaş al stadionului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici